Trafik magandaları yakalandı

Adana polisi kurduğu özel ekiple sabah namazına giderken imama çarpıp öldürdüğü ileri sürülen ağabey ve kardeşine, 67 güvenlik kamerasından otomobilin marka ve rengini belirleyip, 180 otomobili tek tek inceleyip, şehirdeki bütün kaporta tamircilerini kont

ASAYİŞ 2.10.2015 10:31:30 0
Trafik magandaları yakalandı

 

Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi, Yeni Mahalle, Öğretmenler Bulvarı´nda meydana geldi. Sultan Eyüp Camisi imamı Muhammed Agid Erzen (23) 9 Eylül 2015 günü 04.30 sıralarında sabah namazını kıldırmak için elektrikli bisikletiyle evden çıktı. Erzen, bulvara geldiği sırada bir otomobil arkadan çarpıp kaçtı. Çarpmanın etkisiyle Erzen ağır yaralandı. Yoldan geçen bir başka bir sürücü Erzen´i fark ederek 112 Acil Servisi aradı. Olay yerine gelen ekipler imam Muhamed Agid Erzen´in hayatını kaybettiğini belirledi.
Olay yerine gelen polis ekipleri kazayla ilgili çalışma başlattı. İmamın cenazesi ise memleketi Kocaeli´ye götürülerek toprağa verildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ZEYBEK ÖZEL EKİP TALİMATI VERDİ
Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek özel ekip oluşturulup Erzen´in ölümüne neden olanların biran önce bulunması için talimat verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü´nde özellikle cinayet ve gasp olmak üzere diğer bürolardan da polislerin yer aldığı 20 kişilik bir ekip oluşturuldu. Ekip hemen olay yerinde delil çalışması başlatıp önce imamın ölümüne neden olan otomobili belirlemeye çalıştı.

Ekipten 4 kişi çarpıp kaçan aracın önceden gelebileceği ve çarptıktan sonra kaçabileceği güzergahta inceleme yapıp güvenlik kamerası görüntüsü topladı. 67 iş yeri ve evden alınan güvenlik kamerası görüntülerini 4 polis 24 saat boyunca saniye saniye izledi. Yapılan izleme sonucunda polis, imama çarpıp kaçan otomobilin marka ve renginin beyaz olduğunu belirledi. Bu tespitin ardından Adana´da beyaz renk ve markada 180 otomobil olduğu tespit edildi. Yapılan bu tespitten sonra bu otomobiller tek tek mercek altına alındı.

ADANA´DAKİ BÜTÜN KAPORTA TAMİRCİLERİ İNCELENDİ
Bu arada, polis otomobil çarpıp kaçtığı için kaportada zarar meydana geldiğini belirleyerek, Adana´daki bütün kaporta tamircilerini de incelemeye aldı. Tamirhane sahiplerini tek tek ziyaret eden polis otomobilin markasını ve rengini söyleyerek bu marka ve renkte otomobil gelmesi halinde polise bildirilmesini söyledi. Ancak buna rağmen polise bir haber gelmedi. Polis 180 otomobili tek tek incelediğinde imama çarpan otomobilin kiralık bir otomobil olduğunu belirledi. Bunun üzerine kiralama şirketine gidilerek 9 Eylül 2105 günü otomobilin kime kiralandığı araştırıldı. Yapılan incelemede otomobilin Emre K. (33) ile kardeşi Mehmet K´nin (32) kiraladığı ortaya çıktı.

ZANLI KARDEŞLER YAKALANINCA BİRBİRLERİNİ SUÇLADI
Polis, otomobili kiralayan şahıslar belirlenmesi üzerine Dağlıoğlu Mahallesi´ne şafak vakti operasyon yaparak ağabey ve kardeşini yakalayıp gözaltına aldı. Polis, ayrıca önceden kiralama şirketlerine ve kaporta tamircilerine haber verilmesine rağmen polise bilgi vermedikleri için Zeki Ö. (41) ile Erdoğan K.´yi (51) de gözaltına aldı. Zanlılardan ağabey ve kardeş otomobili kimin kullandığı konusunda birbirini suçladı.

Bu arada, polis kaza sonrası inanılmaz bir detayı da ortaya çıkardı. Ağabey kardeşin kaza yaptıktan sonra hiç durmadan kaçmadığını durup imamın ölüp ölmediğini kontrol ettikten sonra kaçtıklarını saptadı.
Ağabey ve kardeşin Öğretmenler Bulvarı´nda sabah karşı giderken önlerinde farı olmayan bir bisiklete çarptıklarını hemen otomobilden inip şahsı kontrol edip öldüğünü zannederek ehliyetleri olmadığı için kaçtıkları öğrenildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin raporunda ise kaza olur olmaz erken müdahale olması durumunda imamın yaşayabileceği yönünde olduğu belirlendi. Polis zanlıları sorguladıktan sonra adliyeye sevk etti. 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor