TÜRKİYE´YE ÖRNEK YAŞAM MERKEZİ

?ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ´ YILDIRIM´A IŞIK SAÇACAK

YAŞAM 25.10.2017 18:28:37 0
TÜRKİYE´YE ÖRNEK YAŞAM MERKEZİ

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Yıldırım Belediyesi ile yürütmüş olduklarını ?Engelsiz Yaşam Merkezi´ projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karaburun, Engelsiz Yaşam Merkezi´nin Türkiye´ye örnek olarak hayata kazandırılacak önemli bir sosyal yaşam tesisi olacağını ifade etti.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Yıldırım Belediyesi ile yürütmüş olduklarını ?Engelsiz Yaşam Merkezi´ projesi ile ilgili bilgiler verdi. ?Engelsiz Yaşam Merkezi´nin Yıldırım´da insan yaşamına verilen değer ışığında Arabayatağı Mahallesi´nde 11 Eylül Bulvarı´na cepheli 12 bin 612 metrekare inşaat alanı üzerine kurulacağını ifade eden Bennur Karaburun, Yıldırım Belediyesi´nin Türkiye´ye örnek olarak hayata kazandıracağı önemli bir sosyal yaşam tesisi olacağını söyledi. Karaburun, ?İnşaat çalışmaları en kısa zamanda başlayacak. Merkezimiz engelliler adına çok donanımlı olacak. Merkezimizin içerisinde aile eğitimi bölümü, yaşlılar için destek bölümü, psikolojik destek bölümü, engelliler için oyun?aktivite-sosyal yaşam bölümü, 200 kişilik konferans salonu, kütüphane, gündüz bakım bölümü, iş ve mesleki eğitim bölümü, pazarlama ve satış bölümü, sağlık ve rehabilitasyon bölümü, misafirhane, bedensel etkinlikler salonu, terapi bahçeleri, spor alanları birimleri yer alıyor.? diye konuştu.

TÜRKİYE´YE ÖRNEK YAŞAM MERKEZİ

Türkiye´ye örnek yaşam merkezi olacağını ifade eden Karaburun, ?Merkezimizin bünyesinde aile eğitimi bölümü, yaşlılar için destek bölümü, psikolojik destek bölümü, engelliler için oyun?aktivite-sosyal yaşam bölümü, 200 kişilik konferans salonu, kütüphane, gündüz bakım bölümü, iş ve mesleki eğitim bölümü, pazarlama ve satış bölümü, sağlık ve rehabilitasyon bölümü, misafirhane, bedensel etkinlikler salonu, terapi bahçeleri, spor alanları gibi birimler yer alan ?Engelsiz Yaşam Merkezi´ ile insanlarımızın önünde yeni ufuklar açacağız.? şeklinde konuştu.  Karaburun, yaşam merkezinde engelli vatandaşların meslek sahibi yapacaklarını da vurguladı. Karaburun, ? Yıldırım belediye başkanı İsmail Hakkı Edebali vatandaşlarımız hiçbir zaman desteklerini esirgemiyor. Engelli kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız. Onlar da bir meslek sahibi olabilir bizlerde engelli kardeşlerimizi bu yaşam merkezinde meslek sahibi yapacağız. Öğrendiklerini üretime çevirmelerini, ürünlerini satabilecekleri alanlar kurarak satış ve pazarlama desteği de vereceğiz. Bu kardeşlerimiz böylelikle ekonomiye katılım sağlayacaklar. Daha öncesinde birilerine muhtaç olarak yaşamlarını devam ettirmeye çalışan engelli vatandaşlarımız, hem hobi sahibi hem de meslek sahibi olarak Yıldırım´daki üretimin birer parçası konumuna gelecekler.? İfadelerini kullandı.

?AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ´

Yıldırım ilçesinin 750 bin nüfusuyla 52 ilden daha büyük bir yoğunluğa sahip olduğunu vurgulayan Karaburun, Yıldırım Belediyesi ile insan onuruna yakışır yaşam ve şehir sunmak adına çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Karaburun,? İlçemiz 750 bin nüfusuyla 52 ilden daha büyük bir yoğunluğa sahip. Nüfusumuzun yüzde 13´ü de fiziki dezavantaj sahibi. Maşallah Edebali Başkan ile Yıldırım renklendi. Çalışmalarını her zaman takip ediyoruz ve destek veriyoruz. Ancak bizler de birer engelli adayıyız. İdeal şehir Yıldırım hedefinde, insan onuruna yakışır yaşam ve şehir sunmak adına çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali engellilere vermiş olduğu önem bizleri çok sevindiriyor. Bu doğrultuda başkanımız ile başlattığımız çalışma ile engelli vatandaşlarımızın bizler için çok değerli olduğunu hissettirmek adına doğum günlerini ?Engelsiz Masa´ çalışanlarımızla kutlayarak yüzlerinde bir parça tebessüm oluşturmak bizleri çok daha mutlu ediyor. Başkanımız ayrıca, ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye ve akülü sandalye temin ederken, belediye hizmet binası bahçesine ve Barış Manço Kültür Merkezi´ne yerleştirdiğimiz akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonları ile engelsiz ulaşım sağlıyoruz. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayatın içinde yer almaları adına faaliyet veren ?Müzik Akademisi´ ve ?Engelsiz Mutfak´ ile imkan tanındığında ne kadar başarılı çalışmalara imza attıklarını görüyoruz. Başkan böyle güzel bir projeyi hayata geçirmek için gecesini gündüzüne katmadan çalışıyor. Edebali başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. ? açıklamalarında bulundu.

 


Galatasaray, Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (İlk yarı)

Aston Villa penaltılarla yarı finalde

UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (Maç devam ediyor)

İsmail Kartal’dan Olympiakos maçında 3 değişiklik

Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe - Olympiakos maçını tribünden takip etti

Sakarya’da dehşete düşüren olay

Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı

A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu

Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın

Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı’na iki ödül

Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı

Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı

Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor

Sultanlar Ligi: Eczacıbaşı Dynavit: 3 - Fenerbahçe: 0

Bakırköy’de kuyumcuya silahlı saldırı: Saldırganın kaçış anı kamerada

Sarıyer’de taksiciler öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için eylem yaptı

Pendik’te hafriyat kamyonu ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Edirne Balkanların ticaretin merkezi oluyor

Ataşehir’de tır yan yattı, cadde trafiğe kapatıldı

Türkiye’de artış hızı Avrupa’nın 3 katından fazla

Beyoğlu’nda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

JASAT hırsızı kıskıvrak yakaladı

Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Keşan’da trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

Sultangazi’de ‘5. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’ düzenlendi

Gömeç, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Yükleniyor