Uluslararası Heykel Sempozyumu Büyükçekmece’de başlıyor

Uluslararası Heykel Sempozyumu Büyükçekmece’de başlıyor

GÜNDEM 21.07.2023 10:47:43 0
Uluslararası Heykel Sempozyumu Büyükçekmece’de başlıyor
Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde her yıl yapılan Uluslararası Heykel Sempozyumu 8 ülkeden heykeltraşların katılımıyla başlıyor.
Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü nedeniyle bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi temalı eserlerin ortaya konacağı sempozyumun kreatörlüğünü Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Nurettin Bektaş üstlendi.
Dünya Festivaller Birliği tarafından 8 kez üst üste “Dünya’nın En İyi Kültür - Sanat Festivali” ödülüne layık görülen Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 24’üncü kez kapılarını açıyor. Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 100 ülkeden 1550 kültür ve sanat elçisinin katılacağı festival 26 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Çok sayıda uluslararası çalıştay ve yarışmaya ev sahipliği yapan Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli etkinliklerinden birisi olan Uluslararası Heykel Sempozyumu’na İspanya, İran, Almanya, Kosova, Bulgaristan, Estonya, Polonya ve Türkiye’den 9 sanatçı katılıyor. Festival sonunda eserlerini tamamlamış olan heykeltıraşların şekillendirdiği mermer bloklar, kentin estetiğine uygun olarak, Büyükçekmece ilçesinin farklı noktalarında sergilenecek.
“Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla çalışma yapacağız”
Uluslararası Heykel Sempozyumu’nun Kreatörü Nurettin Bektaş, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi temasının belirlendiğini ifade ederek şunları açıklamayı yaptı: “Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanıyım. Buraya İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Heykel Sempozyumu’nu düzenlemek üzere kreatörlük görevini üstlendim. Burada bugün yapacağımız şey bu sene Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla konseptli bir çalışma yapacağız. Bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi konulu bir konseptle 7 yabancı, 2 Türk dokuz sanatçısıyla birlikte heykel sempozyumunda 9 tane heykel yapacağız. Önemli bir şey yapıldığını düşünüyorum. Dünyada bu kadar uzun süredir sürdürülen çok başarılı festivallerden birisi olduğunu düşünüyorum.”
“Festival mükemmel”
Uluslararası Heykel Sempozyumu’na katılan heykeltraş İmdat Avcı: “24’üncü Büyükçekmece Festivali’ne İstanbul’dan katılıyorum. Burada şu anda Cumhuriyetin 100’üncü yılına bir gönderme yapacak heykel projesiyle katılıyorum. Her sene düzenlenen bu festivalin insanlara sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini dilerim" dedi.
Festivale Kosova’dan katılan sanatçı Butrint Morina ise "Kosovalıyım. Büyükçekmece çok arkadaş canlısı bir yer. İlk günlerimizden çok zevk aldık. Öncelikle, Türkiye Cumhuriyeti’nin yıl dönümü için yapılan bu festivalin parçası olduğumuzdan çok mutluyuz. Bunlar ilk günler ve her şey iyi organize edilmiş gözüküyor. Umarım sonuna kadar zevkli geçirmeye devam ederiz" ifadelerini kullandı.
Alman sanatçı Roland Höft ise “Almanya’dan geliyorum ve profesyonel bir heykeltıraş ve sanatçıyım. Çok fazla denizi, iyi, taşı ve iyi insanı olan harika bir yer. Festival daha yeni başladı ama güzel bir yerde çalışıyoruz. Taşlar mükemmel, yemekler iyi ve birçok iyi arkadaşla tanışıyorum. Festival mükemmel" şeklinde konuştu.

Bursaspor - Vanspor FK maçı seyircisiz oynanacak

20 saniye içinde 2 kez ölümden döndü

İnegöl'de Yeniceköy'e 4 yeni sokak kazandırılıyor

İki lider arasında kritik görüşme: Özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

Gençlerden şehitlere vefa

Yalova’da DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı

Başkan Şadi Özdemir’den gençlere ’Yanınızdayız’ mesajı

Bursa AFSİAD’dan özel kullara ’eğitim kampüsü’ önerisi

Geleceğin veteriner hekimlerine uygulamalı eğitim

670 yıllık dede aşı geleneği bu yıl 671. kez yaşatılacak

Üsküdar’da beton pompası apartmanın üzerine devrildi: 2 balkon çöktü

Yalova’da AVM’deki avize alev alev yanarak düştü

Münevver Karabulut’un babası, Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğraflarını yorumladı

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğun düşerek hayatını kaybettiği çukur kapatıldı

Başakşehir’de husumetlisini bıçaklayarak ölümüne neden olan şahıs yakalandı

Sultanbeyli’de boşanma aşamasındaki karısını boğarak öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

Yıldırım Belediyesi, Bağlaraltı Pazar Yeri projesini tamamlıyor

İHH Özgürlük Filosu ile Gazze'ye yardım ulaştıracak

Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet: Müşteri gibi taksiye binip kafasına sıkmışlar

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

Küçükçekmece’de kafe yarım saat içinde küle döndü

Emirgan Korusu'nun sevimli sincaplarını her gün kuru yemişle besliyor

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

Bursa'da PKK/KCK terör örgütüne operasyon: 14 üye yakalandı!

Beşiktaş’ın konuğu Çaykur Rizespor

Bursa'da kiracı çöplük oluşturdu, ev sahibi çileden çıktı

Bursa'da sahne sırası işçilerde

Bursalı dağcılar Uludağ'ın Saklıgöl'ünde buzlu gölette yüzdü

Yükleniyor