Üniversite yolunda Bursa Büyükşehir gençlerin yanında

Bursa’da bugüne kadar binlerce genci ücretsiz YKS kursları ile üniversiteye hazırlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni dönem hazırlık kurslarına başladı.

EĞİTİM 14.10.2023 09:20:00 0
Üniversite yolunda Bursa Büyükşehir gençlerin yanında

Bursa’da bugüne kadar binlerce genci ücretsiz YKS kursları ile üniversiteye hazırlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni dönem hazırlık kurslarına başladı. BUSMEK Hürriyet Kurs Merkezi’nde kurslara başlayan öğrencileri ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönem binin üzerinde öğrencinin kurslara kayıt yaptırdığını, kurslarda başarı oranın yüzde 80’lere ulaştığını söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSMEK aracılığıyla yaşam boyu eğitim anlayışıyla vatandaşların sanat ve mesleki eğitim ihtiyacına çözüm olmaya devam ediyor. Üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere uzman rehber öğretmenler eşliğinde ücretsiz YKS hazırlık kursları da düzenleyen BUSMEK, 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlık kurslarını Hürriyet, Naim Süleymanoğlu, Vakıf ve Orhangazi sınava hazırlık merkezlerinde başlattı. Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de açılacak kurs merkezinde ise kayıtlar devam ediyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUSMEK Hürriyet Kurs Merkezi’nde üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerle bir araya geldi. Geçtiğimiz yıl BUSMEK Hazırlık Kurslarında eğitim alarak üniversiteye yerleşen öğrenciler de ziyarette Başkan Aktaş’a eşlik etti. Burada gençlerle tecrübelerini paylaşan Başkan Aktaş, tüm branşlar için ilginin oldukça fazla olduğunu söyledi. Üniversiteye Hazırlık Kursları sayısının Mustafakemalpaşa ve Karacabey’in de eklenmesiyle 6’ya yükseldiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “6 branşla başlayan BUSMEK ateşi, 18 yıllık süreç zarfında artık koskoca bir aileye döndü. 13 ilçede 25 farklı mekanda yılda 18 - 20 bin kursiyerin eğitim gördüğü koca bir çınara dönüştü. Kurulduğu günden bu yana 541 farklı branşta 300 bin kişiye eğitim verildi. 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında 20 binden fazla kayıt aldık. BUSMEK aynı zamanda ilk yılında sınava girip, üniversiteye yerleşemeyen öğrencilerimiz için de hazırlık kursları tertip ediyor. Şu an içinde bulunduğumuz Hürriyet Üniversiteye Hazırlık Kursumuz en büyük kurs merkezlerimizden bir tanesi. 650 öğrencimiz burada eğitim görüyor. Toplamda Orhangazi, Vakıf, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi ve burası olmak üzere 4 ayrı merkezde olmak üzere 1050 öğrencimiz ve Karacabey ile Mustafakemalpaşa ilçelerimizdeki kurs merkezlerimize kayıtlarımız devam ediyor. Dolayısıyla 6 kurs merkezimizde bu iş ve işlemlerimizi yapacağız” diye konuştu.
BUSMEK Hazırlık Kurslarının 2022-2023 eğitim dönemi sonunda başarı oranının yüzde 80 olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Bütün eğitim materyallerini karşılıyoruz. Geçen yıl üniversiteye yerleştirme oranımız yüzde 80’di. Biz sınav müfredatını dikkate alarak destek sağlıyoruz. Öğrencilerimizi uzman kadromuz, ücretsiz YKS destek kitaplarımız, eğitime uygun donanımlı sosyal şartlarımız ve rehberlik servisimizle üniversiteye hazırlıyoruz. Deneme sınavlarıyla öğrencilerimizi takip ediyoruz. Psikolojik olarak desteklemeye gayret ediyoruz. Gençler bizim her şeyimiz. Ülkemizin, şehrimizin geleceği. Onları burslarla, farklı imkanlarla buluşturmak adına da altyapımız var. Bu vesileyle üniversite sınavına hazırlanan tüm kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi.
Ziyaretin sonunda Başkan Aktaş, öğrencilere yardımcı kitaplar hediye etti ardından da Hürriyet Kurs Merkezi’nde bulunan Ana Kucağına geçerek miniklerle bir süre sohbet etti.


Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

Küçükçekmece’de kafe yarım saat içinde küle döndü

Emirgan Korusu'nun sevimli sincaplarını her gün kuru yemişle besliyor

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

Bursa'da PKK/KCK terör örgütüne operasyon: 14 üye yakalandı!

Beşiktaş’ın konuğu Çaykur Rizespor

Bursa'da kiracı çöplük oluşturdu, ev sahibi çileden çıktı

Bursa'da sahne sırası işçilerde

Bursalı dağcılar Uludağ'ın Saklıgöl'ünde buzlu gölette yüzdü

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar şehit oldu!

Diyaliz hastası Turan Cinislioğlu'na 22 yaşındaki öğrencinin böbreği nakledildi

75 yaşında hayallerinin peşinde: Macide Gürçay Yiğitgör, torunlarından önce üniversite hedefliyor

Kadıköy’de İBB’nin alt yapı çalışmalarında rögar kapağı patladı, yollar göle döndü

Gaz pedalı takılı kalan otomobil, bebek arabasına çarptı: 2 yaşındaki bebek ağır yaralandı

Yabancı öğrenciler Osmanlı’yı yerinde hissetti

Zehir taciri şehirlerarası yolculukta yakalandı

22 araç sürücüsü drone denetimlerinden kaçamadı

Bilecik’te kontrolden çıkan araç kaza yaptı, 4 kişi yaralandı

Orhaneli Belediyesi camilerin periyodik temizliği için özel ekip kurdu

1 haftadır haber alınamıyordu, kötü kokular acı gerçeği ortaya çıkardı

Çiğ süt üretimi 2023 yılında yüzde 0,4 azaldı

Uyuşturucu satıcısı polisi görünce 5’inci kattan atlayarak kaçmaya çalıştı

Altın kaçakçılarına darbe, 40 milyon lira değerinde altın ele geçirildi

Kırmızı et üretimi 2023 yılında yüzde 8,8 arttı

Yeni belediye başkanı ilk maaşını öğrencilere burs olarak bağışladı

Vali Demirtaş, Yenişehir'de hem tren hem de sanayi yatırımlarını inceledi

Bursa'da at kazası: Sürücü şokta, at tedavi altında!

Aç kalan domuzları kurabiye ile besledi

Trendyol Süper Lig’de 35. hafta heyecanı

Yükleniyor