Üniversitelilerin mezuniyet sevinci

Üniversitelilerin mezuniyet sevinci

GÜNDEM 21.06.2023 10:10:45 0
Üniversitelilerin mezuniyet sevinci
Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı.
Trakya Üniversitesi Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, il müdürleri, okul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından başlayan törende mezun öğrenciler adına konuşan okul birincisi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencisi Simge Kurtulmuş, birbirinden güzel duygular eşliğinde gururlu bir şekilde okullarına veda ettiklerini ifade ederek, hayatlarının her alanında yanlarında olan ailelere ve saçtıkları ışıkla her daim yollarını aydınlatan akademisyenlere teşekkür etti.
Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Üniversitemizin en köklü meslek yüksekokulu olarak temel hedefimiz, eğitimin bu önemini göz önünde tutarak, öğrencilerimize meslek derslerinin başarılı bir şekilde öğretilmesinin yanı sıra kendini bulma yolunda öncülük etmek, insanca davranış, sosyal gelişim, öğrenme ve hayata anlam katma konusunda onları yetiştirmektir" dedi.
Ailelere ve öğrencilere seslenen Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Hatipler, "Çocuklarınız bizim için kutsal bir emanet oldu. Biz onları, hem sizin emanetiniz hem de milletimizin emaneti olarak kabul ettik. Bugün öğrencilerimizi, sizlere veriyoruz. Yani bir anlamda emaneti asıl sahibine teslim ediyoruz. Bu emanet, bundan böyle, başta siz aileleri olmak üzere, ülkemiz ve milletimiz için durmadan, yorulmadan çalışacak ve bizlere gurur duyacağımız anlar yaşatacaktır. Bundan sonra bizler de onların başarısıyla heyecanlanacak ve onların başarısıyla onur duyacağız. Gençler; bu uzun hayat yolculuğunuzun bundan sonrasında, yani bugünde sonra, hayat geminizin kaptanı olarak yol alacaksınız. Bu uzun yolculuğunuzun her anında, sevgi, saygı, sorumluluk, samimiyet, sadakat, sorgulamak ve gayretle çalışmak rehberiniz olsun" ifadelerini kullandı.
Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, mezuniyet gururunun yaşamasında en büyük payın öğrenci, aile ve öğretim elemanlarının olduğunu söyledi. Prof. Dr. Zafer, "Sevgili Hocalarım; öğrencilerimizin, yenilikçi fikirlerle nitelikli ve donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlanmalarında göstermiş olduğunuz çaba ve emeklerden dolayı sizleri tebrik ederim. Tüm vaktinizi, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için verirken, onların gönül dünyalarını da zenginleştirmeyi ihmal etmediniz. Emekleri unutmamak, unutturmamak da bizlerin en önemli görevi. Emeğinize, yüreğinize sağlık değerli Hocalarım. Kıymetli veliler; gözünüzün nuru, yüreğinizin parçası evlatlarınız bugün mezun oluyorlar. Evlatlarınızı çok büyük fedakârlık ve emeklerle bugünlere getirdiniz. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Bugün onların olduğu kadar sizin de gününüz. Bu gurur sizlerin" diye konuştu.
Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise öğrencilerin Trakya Üniversitesinden donanımlı bireyler olarak mezun olduklarını vurgulayarak, hayatta başarılar diledi.
Törende açılış konuşmalarının ardından 2022-2023 eğitim-öğretim yılında dereceye giren öğrencilere plaketleri ve mezun olan öğrencilere belgelerinin verildi. Mezuniyet töreni, meslek andının okunması ve öğrencilerin mezuniyet coşkularını hep birlikte keplerini havaya atarak kutlamaları ile sona erdi.

Bursaspor - Vanspor FK maçı seyircisiz oynanacak

20 saniye içinde 2 kez ölümden döndü

İnegöl'de Yeniceköy'e 4 yeni sokak kazandırılıyor

İki lider arasında kritik görüşme: Özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

Gençlerden şehitlere vefa

Yalova’da DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı

Başkan Şadi Özdemir’den gençlere ’Yanınızdayız’ mesajı

Bursa AFSİAD’dan özel kullara ’eğitim kampüsü’ önerisi

Geleceğin veteriner hekimlerine uygulamalı eğitim

670 yıllık dede aşı geleneği bu yıl 671. kez yaşatılacak

Üsküdar’da beton pompası apartmanın üzerine devrildi: 2 balkon çöktü

Yalova’da AVM’deki avize alev alev yanarak düştü

Münevver Karabulut’un babası, Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğraflarını yorumladı

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğun düşerek hayatını kaybettiği çukur kapatıldı

Başakşehir’de husumetlisini bıçaklayarak ölümüne neden olan şahıs yakalandı

Sultanbeyli’de boşanma aşamasındaki karısını boğarak öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

Yıldırım Belediyesi, Bağlaraltı Pazar Yeri projesini tamamlıyor

İHH Özgürlük Filosu ile Gazze'ye yardım ulaştıracak

Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet: Müşteri gibi taksiye binip kafasına sıkmışlar

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

Küçükçekmece’de kafe yarım saat içinde küle döndü

Emirgan Korusu'nun sevimli sincaplarını her gün kuru yemişle besliyor

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

Bursa'da PKK/KCK terör örgütüne operasyon: 14 üye yakalandı!

Beşiktaş’ın konuğu Çaykur Rizespor

Bursa'da kiracı çöplük oluşturdu, ev sahibi çileden çıktı

Bursa'da sahne sırası işçilerde

Bursalı dağcılar Uludağ'ın Saklıgöl'ünde buzlu gölette yüzdü

Yükleniyor