?ÜRETİCİ PAZARI´ PROJESİNDE SONA GELİNDİ

BAŞKAN DÜNDAR: HER ZAMAN ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ

GÜNDEM 3.02.2017 15:51:20 0
/kanal16haber.com/2017-2/3/170055309b.mp4
?ÜRETİCİ PAZARI´ PROJESİNDE SONA GELİNDİ

 

Ova köylerinde yetiştirilen ürünlerin doğrudan satışını sağlamak ve üreticiye destek olmak adına ?Üretici Pazarı´ projesini hayata geçiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 16 ova köyünün muhtarları ile bir araya gelerek satış ünitelerinin en verimli şekilde kullanılması konusunda görüşlerini aldı.Türkiye´nin en verimli topraklarının bulunduğu Bursa Ovası´nda gerçekleştirilen tarımsal faaliyeti hareketlendirmek için çalışmalar yürüten Osmangazi Belediyesi, ?Üretici Pazarı´ projesinde sona geldi. 16 ova köyüne yönelik geliştirilen proje kapsamında Armutköy Mahallesi´nde yaklaşık 21 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine her biri 10 metrekarelik kullanım alanına sahip 16 satış ünitesi inşa edildi. Üretici ile tüketiciyi doğrudan buluşturacak proje kapsamında inşaatı tamamlanan satış ünitelerinin teslimatını önümüzdeki günlerde yapacak olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ova köylerinin muhtarları ile istişare toplantısı düzenledi. Üretici Pazarı´nda bulunan satış ünitelerinin en verimli şekilde nasıl kullanılabileceği konusunda muhtarlarla fikir alışverişi yapan Başkan Dündar, ?Bu projemizin temel hedefi, ova köylerimizde yetişen ürünlerin doğrudan tüketiciyle buluşmasını sağlamak? dedi.

?OVADAKİ TARIMSAL FAALİYET HAREKETLENECEK?

Bursa Ovası´nın hızla yok olduğunu ifade eden Başkan Dündar, ?Yıllardır ovanın korunması için adımlar atılıyor ancak maalesef kaçak yapılaşma ve köyden kente göç gibi nedenlerden dolayı tarım yapılan arazi her geçen gün azalıyor. Yetiştirilen ürünlerin değerini bulamaması da etkenlerden bir tanesi. Yetiştirdiği üründen para kazanamayan çiftçi arazisini satarak para kazanmayı tercih etmiş. Tüm bu nedenler de köylerdeki tarımsal faaliyetin azalmasına neden olmuş. Osmangazi Belediyesi olarak biz ova köylerimizdeki tarımsal faaliyeti hareketlendirmek adına Üretici Pazarı projesini hayata geçirdik. Ova köylerinde doğal şekilde yetiştirilen Bursa´ya ait ürünlerin tüketiciyle buluşması adına atılmış önemli bir adım? dedi.

TAZE SEBZE MEYVENİN MERKEZİ OLACAK

Üretici Pazarı projesi kapsamında köylere tahsis edilecek olan 16 satış ünitesinin inşaatının tamamlandığını ifade eden Başkan Dündar, ?16 köyümüze 16 dükkan inşa ettik. Yetiştirilen ürünlerin uzun süre korunması adına bölgeye bir de soğuk hava deposu inşa edeceğiz. Biz istiyoruz ki yaz kış bölgeye özgü ürünler satılsın. Vatandaş taze sebze meyve almak için burayı tercih etmeli. Bugün bu toplantı ile Üretici Pazarı´nda hangi ürünler satılacak? Bu ürünler nasıl getirilecek? Kimler satış yapacak? Bu projeyi nasıl geliştirebiliriz? Bu konuda karşılıklı görüş belirterek bu projeyi en verimli şekilde kullanmak istiyoruz. Tarımın korunması için bu işten para kazanan çiftçilerin bu projeyi sahiplenmesi gerekir. Muhtarımızın görüşleri bizim için çok önemli. Mimari açıdan çok güzel bir proje oldu. Şimdi sıra bu projeyi en verimli şekilde kullanmak? dedi.Osmangazi İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mürved Öztürk de, ?Tarıma bu kadar önem veren bir belediye başkanına sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Geçtiğimiz günlerde Osmangazi Belediye tarafından çiftçilerin ürün yetiştiriciliği, bakım, ilaçlama ve diğer konularda, uzmanlar tarafından doğrudan bilgilendirmesi amacıyla köylere yerleştirilen LED ekranlar oldukça faydalı oldu. Üretici Pazarı projesi ve inşa edilecek olan soğuk hava deposu da çiftçilerimiz adına çok önemli. Başkanımız Mustafa Dündar´a çiftçiye verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum? diye konuştu.Toplantıda muhtarlara tek tek söz vererek düşüncelerini soran Başkan Dündar, ortak akıl ile hareket ederek önümüzdeki günlerde Üretici Pazarı´nı faal hale getireceklerini söyledi.


Bursa'da "Mahzen-32" operasyonu ile suç örgütü çökertildi

KTSOİ öğrencilerinden beğeni toplayan tiyatro gösterisi

Yıldırım'da 4 bin 142 çocuk sporla buluştu

Aydın'dan Bursa'ya sahte zeytinyağı getirenler gözaltına alındı

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu kanocular Muğla’da 12 madalya 1 kupa kazandı

Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 37 sokakta asfaltlama yapıldı

Sıfır atık'a tam destek: Yıldırım'da kahvehane masaları çevreye dost oluyor

Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı

Karacabey'de traktör kazası: 2 yaralı

TCMB faiz kararını açıkladı! Faiz sabit bırakıldı, enflasyon hedefi %5 olarak belirlendi

Şehitler Abidesi’nde SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti

Bursa’da FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına darbe 4 kişi gözaltına alındı

İnegöl'de dayı yeğenine ateş etti! Saldırgan dayı tutuklandı

Traktör ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

İnegöl'de şüpheli, polislerden kaçarken balkondan düştü

Dünyada bir ilk! İnegöl'de yarı tavuk yarı horoz doğdu

Başkan Erol: "Kestel kirliliğin pençesinden kurtulacak"

Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor

Şehitler Abidesinde 57. Alay Vefa Yürüyüşü kapanış programı düzenlendi

İmrahor İlyas Bey Camii’ne uzay kafes: 100 yıl sonra üstü kapatılacak

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Çorlu tren kazasında karar çıktı

Marmarabirlik’ten ortaklarına 630 milyon liralık ödeme

Otomobilin içinde ailesine bıraktığı notlar ve cesedi bulundu

Adana Demirspor ile Galatasaray 40. randevuda

Avcılar’da esrarengiz cinayet

Balkan göçmenleri, İnegöl'de 23 Nisan'ı coşkuyla karşıladı

Bursa’da alkollü sürücü terlikle araç kullanırken kaza yaptı

Bursa'da 'Huzur' operasyonu! Görükle'de kontrol yapıldı

Uyku apnesi sendromu olanlara ehliyet yasağı

Yükleniyor