Voleybolda yeşil kart uygulaması hayata geçiyor

Voleybolda yeşil kart uygulaması hayata geçiyor

GÜNDEM 2.08.2023 11:10:37 0
Voleybolda yeşil kart uygulaması hayata geçiyor
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF)’den alınan karara göre müsabakalarda fair play yeşil kart uygulaması yapılacağı açıklandı. Maçlarda Görüntülü Değerlendirme Sistemi‘ne (GDS) gidilmeden önce takım mensuplarının, hatanın tespit edilmesinde hakemlere yardımcı olmak amacıyla yapacakları beyanlarda karşılaşmanın başhakemi tarafından yeşil kart ile ödüllendirileceği aktarıldı.
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) karşılaşmalarda fair play yeşil kart uygulamasının hayata geçirileceğini açıkladı. Federasyonun resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Geçtiğimiz sezon Mersin’de düzenlenen Türkiye Altyapılar Voleybol Şampiyonası’nda denemesini yaptığı ’Temiz Oyun, İyi Davranış; Yeşil Kart Projesi’ni önümüzdeki sezondan (2023-2024) itibaren Türkiye’nin en üst ligleri olan AXA Sigorta Efeler Ligi ve Misli.com Sultanlar Ligi’nde de uygulamaya başlayacak. Tüm dünyada oyunun ruhunu koruma, rakiplere saygı gösterme, kural ihlallerinden kaçınma ve adaleti sağlama amacını taşıyan ve sporun en temel değerlerinden biri kabul edilen fair play’in Türkiye’nin en üst liglerinde uygulanmaya başlaması ile takım sporları içinde en nezih spor olan voleybol, toplum içindeki itibarlı seviyesini bir derece daha yükseltmiş olacak. Bu uygulama ile Türkiye’nin en başarılı takım sporu olan voleybolda sadece müsabakalardaki performansların değil ahlaki değerlerin ve spor ruhuna uygun karakterlerin de sahaya yansıması fazlalaşmış olacak. Türkiye Voleybol Federasyonu, 2023-2024 sezonundan itibaren AXA Sigorta Efeler Ligi ve Misli.com Sultanlar Ligi’nde uygulamaya başlayacağı Fair Play Yeşil Kart uygulaması, birçok ülkedeki resmi spor organizasyonlarınca tanınan bir kavram olup, sporcuların fair play değerlerine uygun davranmalarını teşvik etmek için eğitim programları düzenleyecek ve çeşitli fair play ödülleri de vererek sporcuların ve takımların adil ve dürüst davranışlarını teşvik edecek. Uygulama kapsamında oyun içinde gerçekleşen hatalarda, silsileye bakılmaksızın Görüntülü Değerlendirme Sistemi‘ne (GDS) gidilmeden önce takım mensuplarının, hatanın tespit edilmesinde hakemlere yardımcı olmak amacıyla yapacakları beyanlarda karşılaşmanın başhakemi tarafından yeşil kart ile ödüllendirileceklerdir. Ayrıca; sezon sonunda TVF tarafından yapılacak değerlendirmede sezon içindeki Yeşil Kart gösterilen hareketler puanlandırılacak ve en çok Yeşil Kart görerek sayı toplayan, ilk üç takım/takım mensubu, TVF tarafından ödüllendirilecektir. Fair Play Yeşil Kart uygulamasının esasları 2023-2024 sezonu öncesi ayrıca duyurulacaktır. Fair play, sadece sporcular antrenörler, taraftar ve hakemlerin müsabaka esnasında adil ve dürüst bir şekilde yarışmak için değil insanlar arasındaki saygıyı ve hoşgörüyü artırması bakımından da hayatın her alanında ihtiyaç duyulan bir kavramdır."

Otomotiv ihracatı Nisan ayında yüzde 2 arttı

Bursa Şehir Hastanesi, ’Anne dostu hastane’ oldu

Diyanet 2024 kurban kesim bedelini açıkladı! yurt içi 11.750 TL, yurt dışı 4.750 TL!

Prof. Dr. Kuzu: Hava kirliliğinin asıl nedeni trafik!

Trafik kazalarında can kaybı artıyor! 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor

Numara taşıma rekoru kırıldı! 180 milyondan fazla numara taşındı!

Gürsu Belediyesi kadın çalıştayına hazırlanıyor

Akaryakıta müjde: Benzin ve motorine 1.5 TL indirim geliyor

Kütüphane müdavimleri ödüllerine kavuştu

Dünyanın en büyüğü Kyzikos’ta

Minik öğrenciler ilk namazlarını kılıp seccadelerini aldı

Eşrefoğlu Rumi vefatının 555. yılında İznik’te anıldı

Bursa’da tehlikeli yolculuk

Bu çiçeği koparmanın cezası 387 bin 141 TL

Sibergöz-38 operasyonu: 51 dolandırıcı yakalandı! 62 milyon lira ele geçirildi!

İnegöl'de piyano yıldızları sahne aldı

Gürsu Belediyesi’nden Çölyak hastalarına özel kahvaltı

Bursa'da tarihe geçen uyuşturucu operasyonu! 27 kilo metamfetamin ele geçirildi!

Pres makinesine sıkışan fabrika sahibi hayatını kaybetti

Hıdrellez geleneği 900 yıldır sürüyor

Sındırgı yeni terminaline kavuşuyor

Bağcılar’da Hıdırellez coşkusu

Edirne’de Kakava Hıdırellez Şenliği gün ağarıncaya kadar devam etti

Kaza yapan sürücü hıncını yanındaki kadından çıkardı: O anlar kamerada

Bilecik’te “Yeşilay Bisiklet Turu” düzenlendi

Pazaryeri’nde kadınlar Hıdırellez’i kutladı

Bariyer ve aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Okan Buruk: "Beklemediğimiz kadar rahat bir galibiyet oldu"

Bülent Uygun: "Arda Kardeşler’i bilseydim, Taha Akgül ve Sebahattin Öztürk’ü getirirdim"

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

Yükleniyor