YENİCE’DE YAŞANAN VAHŞETE MÜEEBBET!

2 SANIĞA MÜEBBET, SUÇU BİLDİRMEYEN BİR KİŞİYE 7 AY HAPİS, 5 KİŞİ İSE BERAAT ETTİ

GÜNDEM 15.09.2010 14:54:50 0
YENİCE’DE YAŞANAN VAHŞETE MÜEEBBET!

AV TÜFEĞİYLE VURDUKLARI 24 YAŞINDAKİ SEYHAN ZAFER`İ MEZARA GÖMDÜKTEN SONRA ÜZERİNE ÇAM FİDANI DİKTİKLERİ İDDİA EDİLEN 2`Sİ TUTUKLU 8 KİŞİNİN DAVASINDA KARAR ÇIKTI.  TUTUKLU 2 SANIĞA MÜEBBET, SUÇU BİLDİRMEDİĞİ İDDİA EDİLEN BİR KİŞİYE 7 AY 15 GÜN CEZA VERİLİRKEN, 5 KİŞİ İSE BERAAT ETTİ

 

 

SANIKLARA VERİLEN CEZAYI AZ BULAN ACILI ANNE-BABA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI. ACILI BABA, TÜM SANIKLARIN CEZA ALMASI İÇİN AİHM`YE KADAR GİDECEĞİNİ SÖYLEDİ

 



 

 

 

Bursa`nın İnegöl ilçesinde av tüfeğiyle vurdukları 24 yaşındaki Seyhan Zafer`i mezara gömdükten sonra üzerine çam fidanı diktikleri iddia edilen tutuklu 2 sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Suçu bildirmediği iddia edilen şahsa verilen 7 ay 15 günlük hapis cezası ertelenirken, diğer 5 tutuksuz sanık ise beraat etti. Karara isyan eden maktulün anne ve babası, sanıkların hepsine ceza verilmesi gerektiğini belirtirken gözyaşlarına boğuldu.

 

2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde "adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen tutuklu sanıklar S.G. ile R.Y. ile olaya karıştıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan E.K., A.Ç., E. G., B.K., B.A. ve B.Ş., son kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklardan S.G., R.Y.`nin cinayetle bir ilgisinin olmadığını, Seyhan Zafer`i kendisinin öldürdüğünü ifade ederek, "Cinayeti ben işledim. Seyhan`ı ben öldürdüm. R.Y. ve E.K. ise sadece Seyhan`ın gömülmesi olayında vardı" dedi.

 

TUTUKLU SANIK S.G: "CİNAYETİ BEN İŞLEDİM, DİĞERLERİ SUÇSUZ"

Mahkeme heyeti başkanın cinayeti neden işlediğini sorması üzerine sanık S.G., "Biz bir gün önce Seyhan ve arkadaşları ile kavga etmiştik. Kendisi ile bu konuyu konuşmak istiyordum. Arabada konuşurken Seyhan bana ana avrat küfür etti. Araçtan indik ve kavga ettik. Çok sinirlenmiştim, otomobilin bagajında bulunan av tüfeğini alarak kendisine ateş ettim. Yaralanmıştı, bir kez daha ateş ettim ve öldürdüm. Daha sonra kazma kürek aldık. Cesedi gömmeye karar verdik. R.Y. ve E.K., İnegöl Mezarlığı kalabalık

olduğu için Yenice Mezarlığı`na gömmemizi söyledi. Ben cesedin gömme işine karışmadım. Ben öldürdüm, R.Y. ve E.K. ise gömdü" diye konuştu.

 

ACILI BABA DURUŞMADA SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Sanığın savunması dinleyen maktulün babası H.Z. ise sinir krizleri geçirdi. "Şerefsizler" diye bağıran baba H.Z.`yi mahkeme heyeti başkanı sakin olması için uyardı. Öfkesine hakim olamayan baba sanıklar için, "Oğlumu sizin öldürdüğünüzü biliyordum. Ben sizi neden öldürmedim ki?" diyerek konuştuktan sonra duruşma salonunu terk etti.

Mahkeme, davanın tutuklu sanıkları S.G. ve R.Y.`e "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Suçu bildirmediği iddiasıyla 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan tutuksuz sanıklardan E.K.`nin cezası ise ertelendi. Diğer tutuksuz sanıklar A.Ç., E.G., B.K., B.A. ve B.Ş. ise beraat etti.

Sanıklara verilen cezayı az bulan maktulün anne ve babası, duruşma çıkışında karara isyan etti. Anne D.Z.`nin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Baba H.Z. ise, "Oğlumu katledenlere verilen bu ceza yetmez. Onlara ağırlaştırılmış müebbet hapis vermeleri gerekirdi. Kararı temyiz edeceğim. Gerekirse AİHM`ye kadar gideceğim" diye konuştu.


Uludağ İçecek, ihracatın yıldızı oldu

Dereye düşen adamın cansız bedeni bulundu

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın Antalya’da başlayacak

İstanbul Havalimanı’nda havacılık fotoğrafçıları için özel çekim alanı açıldı

Asa: “Zeytinde son yılların en yüksek rekoltesini bekliyoruz”

Kırklareli’nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi bina alevlere teslim oldu

La Liga’da El Clasico heyecanı yaşanacak

Çanakkale’de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Kartal’da Adliye önünde aileler birbirine girdi

Yağış kazayı beraberinde getirdi, İstanbul istikameti 1 buçuk saat kapalı kaldı

AVM’de yangın paniği

Edremit’te şok asayiş ve trafik uygulaması

Beşiktaş, Berkay Vardar ile yolları ayırdı

Esenyurt’ta ters yönden U dönüşü yaptığı sırada motosikletliyi ezen minibüs şoförü kamerada

Çin’de pole pozisyonu Max Verstappen’in

AKRA Gran Fondo engel tanımıyor

Mudanya’da şampiyon belli oldu

Husumetlisini günlerce takip edip pusuya yattı: Minibüse bindiği esnada silahla vurdu

Düğün konvoyunda kaza: 3 yaralı

Beşiktaş’ta 23 Nisan coşkusu doyasıya kutlanacak

"Kitap okuma alışkanlığını arttırmamız gerekiyor"

Venedik Bienali’nde Türkiye güncel sanatı ilgi görüyor

Karpuz fideleri toprakla buluştu

Eskişehir’den araç çalan şüpheliler Söğüt’te yakalandı

AK Parti İl Başkanı Yıldırım seçim sonrası ilk defa konuştu

Sultanlar Ligi’nde şampiyon yarın belli olacak

Erkan Aydın: "Osmangazi’de yapacak çok işimiz var"

Bilecik Belediyesinden sivrisinek ilaçlama çalışması

Kök hücre, otizmde tedavi yaklaşımını değiştirebiliyor

Yunusların gemiyle yarışı

Yükleniyor