YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI EDEBALİ´DEN MORAL ZİYARETİ

Yıldırım Belediyesi İstihdam Masası iş sahibi yapıyor

GÜNDEM 19.07.2018 16:56:07 0
/kanal16haber.com/2018-7/19/175219793b.mp4
YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI EDEBALİ´DEN MORAL ZİYARETİ

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İstihdam Masası aracılığı ile iş sahibi olan vatandaşları çalıştıkları kurumlarda ziyaret ederek onlarla bir araya geldi.

İlk ziyaretini Oyak Renault Otomobil Fabrikası´na gerçekleştiren Başkan Edebali, istihdam masası aracılığı ile iş başı yapan Ahmet Çalışkan, Mehmet Subaşı ve Ali Kuzey ile bir araya geldi.

Ardından sırasıyla Toyota Çavdarlı, Hastavuk ve Almira Otel´de çalışan Şeymanur Korucu, Seda Güleç, Turhan İskanoğlu, Edibe İskanoğlu, Fahrettin Nuri ve Songül Genç´e çalıştıkları kurumlarda sürpriz ziyaretler gerçekleştiren Başkan Edebali, burada vatandaşlarla sohbet ederek kendilerine iş hayatında mutluluk, huzur ve başarılar diledi.

Şehre hizmet noktasında şehrin fiziki dönüşümü, kültürel sosyal faaliyetler ve çevreyle ilgili konular gibi birçok önemli başlıkların bulunduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ?Vatandaşların beklentilerini, toplumun gündeminde ki konuları da yerel yönetim olarak çok önemsiyoruz. Bu konuda bizim için en önemli başlıklardan bir tanesi de istihdam. İstihdam konusunda Yıldırım Belediyesi olarak göreve başladığımız günden bu güne kadar çok önemli bir hassasiyet verdik ve bununla ilgili İstihdam Masası adında bir masa kurduk. Bizden iş konusunda yardım isteyen vatandaşlarımızın hepsine geri dönüşler yapıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 22 binin üzerinde vatandaşımız bizden iş talebinde bulundular ve bizde şehrimizin çeşitli bölgelerinde sanayicilerimizle, işverenlerimizle bir havuz oluşturarak onları kendi alanlarına uygun yerlere yönlendiriyoruz. Bu kapsamda 4 bin kardeşimiz Bursa´mızda iş sahibi oldu. Bizim için çok büyük bir gurur, çok büyük bir memnuniyet. 4 bin ailenin bir ferdinin orada iş sahibi olması, istihdam noktasında da insanların iş sahibi olması hem mutluluk verici hem de şehrimizin ekonomisine, üretimine çok büyük değer katıyor? diye konuştu. 

ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTIK

İşveren ile iş arayanların buluştuğu önemli projelere imza attıklarını hatırlatan Başkan Edebali, ?İstihdam Fuarı, Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması gibi önemli fuarlar gerçekleştirdik.

Bunu daha da arttırarak devam edeceğiz ve referans olduğumuz, belediyemizin vesilesiyle işe girmiş kardeşlerimizi iş yerlerinde ziyaret ettik. Bu bizim için çok büyük bir memnuniyet.

Çünkü vatandaşlarımızın iş sahibi olması, evine ekmek götürüyor olması bir işyeri çalışanı olması çok değerlidir.

Çalıştığı yere değer katacak nitelikli arkadaşlarımız ile firmaları buluşturduğumuzda firmalarımızın aradığı kriterlerdeki arkadaşlarımız işbaşı yapıyor.

Zaman zaman onlara sürpriz ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Hem referans olduğumuzdan dolayı onlar ile iletişimimizi koparmıyoruz, hem de işyeri sahibine teşekkür mahiyetinde ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu dayanışmayı sürdürmek lazım? şeklinde konuştu.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ

Yeni mezun gençlerin şehrin üretimine ve ekonomik değerine katkı sağlaması ve gençlere yardımcı olmak adına üzerlerine düşen görevi özveri ile gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Edebali, ?Herkesin elini taşın altına koyarak doğru kriterdeki insanları doğru işverenlerle buluşturması gereklidir. Bu konuda Yıldırım Belediyesi olarak istihdama yönelik faaliyetleri asli görevimiz bilerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fuarlar düzenleyerek bu çalışmalarımızı destekleyeceğiz. İnşallah işsizimiz kalmayana kadar bu çalışmaları sürdüreceğiz. İşveren ve çalışan ziyaretlerimizde, işveren firma sahiplerinin referans olduğumuz arkadaşlarımızdan yaşadıkları memnuniyeti görmek bize büyük moral oluyor. Bursa´mızda büyük istihdam oluşturan firmalarımız var, referans olduğumuz arkadaşlarımızın çalıştıkları firmaları benimsemeleri bize ayrı mutluluk katıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın istihdam seferberliği kampanyasına Yıldırım Belediyesi olarak katkı sağlamaya gayret gösteriyoruz. İşverenler ile iş arayan kardeşlerimizi buluşturacak çalışmalara ve fuar organizasyonlarına devam edeceğiz? ifadelerini kullandı.

BAŞKAN EDEBALİ´YE TEŞEKKÜR

Bir arkadaşının tavsiyesi ile İstihdam Masası´na başvuru yaptığını bildiren Şeymanur Korucu, ?Yıldırım Belediyesi İstihdam Masası´na CV´mi bıraktım. Birkaç gün sonra İstihdam Masası´ndan telefonuma gelen mesajda Toyota Çavdarlı´nın eleman aradığını görerek form doldurup başvuru yaptım ve başvurum hemen kabul edildi. Sayın Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali´ye desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İstihdam bürosu sayesinde iş sahibi oldum? dedi.

İKİ GÜNDE İŞ SAHİBİ OLDU

Hastavuk firmasında çalışan Fahrettin Nuri de Yıldırım Belediyesi´nin Barış Manço Kültür Merkezin´de iş başvuru formu doldurduğunu dile getirerek, ?İstihdam Fuarı´na katıldım. Sağ olsunlar iki gün sonra geri dönüş yaptılar. ?Bizimle çalışmak isterseniz buyrun gelebilirsiniz´ dediler bizde öyle geldik. Evraklarımızı topladık. İki gün sonra da işe başlattılar. Bu olaya vesile olduğu için Başkanımız İsmail Hakkı Edebali´ye çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.

SIFIRDAN BAŞLADIM

Almira Otel´de çalışan Songül Genç ise geçen sene yurt dışından kesin dönüş yaparak Bursa´ya geldiğini ve iş aramaya başladığını belirterek, ?Çevremdeki arkadaşlarım Yıldırım Belediyesi´nin İstihdam Masası´nın iş konusunda yardımcı olduğunu söyledi.

Çok net davranıyorlar, hangi tarz iş istediğimi, çalışma koşullarımı her şeyi sordular. Ve sonunda Almira Otel´e yönlendirdiler, daha önce hiç bilmiyordum sıfırdan başladım.Ama şeflerimiz çalışma arkadaşlarımız çok yardımcı oldular. Üç aydır buradayım ama uzun yıllardır burada çalışıyor gibiyim.Güzel bir iş imkanı sahibi oldum, Yıldırım Belediye Başkanımıza her şey için çok teşekkür ediyorum böyle bir imkan sağladığı için? dedi.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor