YILDIRIM BELEDİYESİ´NDEN FİYAT-ETİKET DENETİMİ

Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri, büyük market zincirleri başta olmak üzere ilçedeki esnafa yönelik fiyat etiketi ve gramaj denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde ürünlerin raftaki ve kasadaki fiyatları, karşılaştırılırken yerli malı etiketleri de kontr

YAŞAM 6.10.2018 16:24:49 0
/kanal16haber.com/2018-10/6/162746957b.mp4
YILDIRIM BELEDİYESİ´NDEN FİYAT-ETİKET DENETİMİ

Döviz kurlarındaki hareketlilik sonrası bazı ürünlerdeki fahiş fiyat artışını önlemek amacıyla Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, özellikle büyük marketlerde fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi.

Marketlere girerek reyonları gezen ekipler, ürünleri tek tek inceleyerek fiyat artışı, gramaj eksikliği ve yerli malı etiketlerini kontrol etti. Denetimlerde bazı ithal ürünlere yerli üretim logosu konulduğunu tespit eden zabıta ekipleri, bu konuda market görevlilerine uyarılarda bulundu.

Ekipler ayrıca, tespit ettikleri bazı ürünlerin 1 ay önceki fiyatlarını da isteyerek fiyat farklılıklarını karşılaştırdı. Marketlerde alışveriş yapan vatandaşlar da zabıta ekiplerinin denetimlerinden son derece memnun olduklarını belirterek, bu uygulamaların döviz kurlarındaki artıştan dolayı fırsatçılık yapan firmalara engel olacağını belirtti.

 

Stokçuluğa karşı denetim 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın partisinin grup toplantısında vatandaşlara seslenerek, "Alışılmadık şekilde ürünlerde fiyat artışı varsa bunları zabıtaya bildirin" şeklindeki sözlerinin ardından, Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, stoklara ve stokçulara fırsat vermemek için denetimlere başladı.

Son günlerde marketlerde yaşanan beklenmedik fiyat artışları kamuoyunda tepkilere yol açarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyu partisinin grup toplantısında gündeme getirmiş, stoklara ve stokçuluğa fırsat vermeyeceklerinin altını çizmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı konuşmasında vatandaşlardan da beklenmedik fiyat artışlarını zabıtaya bildirmelerini istemişti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın talimatıyla Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de stokçuluğa karşı denetimlere başladı. Büyük firmalara ait zincir marketlerde fiyat ve etiketleri kontrol eden zabıta ekipleri, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırılırken, fiyat tutarsızlığı ve gramajlarda eksiklik, etiketlerde fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını inceledi.

Yapılan denetimleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanvekili Kadem Kesimoğlu, "Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği´ndeki son değişiklikle döviz kuruna bağlı olarak fiyat artışı yapılmaması gerektiği belirtilmesine rağmen bazı firmalarda fahiş fiyat artışları yaptıkları yönünde ALO 153 hattımıza ihbarlar geliyor. Bunlarla ilgili hem denetim yapmak hem de bilgi vermek üzere kontrolleri arttırdık. Eski fiyatlarla yeni fiyatları karşılaştırıyoruz. İşletmeye düzeltmeleri için bildirimde bulunuyoruz. Eğer işletme hakikaten olağanüstü fiyat artışına sebep olduysa idari para cezası kesilmesi söz konusudur. Tespitlerimiz sonucunda tespit edilen eksiklikler açık tutanaklarla beraber Ticaret İl Müdürlüğümüze bildirmekte olup; etiketlerdeki eksikler ile ilgili tutanaklar da İlçe Kaymakamlıklarına tespit tutanakları ile birlikte gönderilmektedir" diye konuştu.

İznik zabıtasından da etiket ve gramaj kontrolü

Bursa´nın İznik ilçesinde zabıta ekipleri gramaj ve etiket kontrolü yaptı. 

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yerli üretim logosu, gramaj ve hijyen denetimlerine eşlik ederek ekiplerden bilgi aldı. Fırınlarında ve pastanelerde yapılan ekmeğin gramajı, fırın ruhsatı ve hijyenik şartlara uygunluğu konusunda zabıta ekipleri ile birlikte denetim yapan Başkan Osman Sargın, "Kaidelere uyarak ekmek ve tatlı üreten esnaflarımızı tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızın sağlıklı ekmek, tatlı ve gıda ürünleri tüketebilmesi için yaptığımız denetimleri sıklaştıracağız. Temiz ve hijyenik, kurallara uygun ortamda üretilen gıdaları tüketmek her vatandaşın hakkıdır. Belediye olarak bunu sağlamak için gereken tedbirleri alıyoruz" dedi. 


Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

Bursa'da ilçe belediye başkanları Vali Demirtaş'ı ziyaret etti

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

Osmangazi’de metruk bina yıkımları hız kazandı

Milli takımın yarısı İnegöl’den

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor farkı

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

Bursa'da müstakil evde çıkan yangın söndürüldü

Bursaspor Divan Kurulu toplantısı ertelendi

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Bursa’da U-17 maçında kavga! Antrenörün dili boğazına kaçtı

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

İnegöl arıcılığında yeni dönem başladı

Bursa'da market çalışanını öldüren şahıs tutuklandı

Bursa'da ayı köye indi! Yiyecek bulamayınca çöplere daldı

Enerji Bakanı Bayraktar'dan yaz saati uygulamasına net mesaj

Kıskaç-13 ile 13 eski askeri öğrenci yakalandı

İçişleri Bakanlığı'ndan Sibergöz-34 operasyonu

Bursa'da çocuklar Nil Karaibrahimgil ile eğlendi

Başkan Oktay Yılmaz: "Bursa için elbirliğiyle çalışacağız"

Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da

İnegöl'de 23 Nisan ruhu yaşandı

İnegöl'de yan bakma nedeniyle sopalı ve bıçaklı kavga

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4’üncü sırada

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'e ait eşyalar bulundu

Konut fiyatları Şubat’ta yıllık yüzde 58,3 arttı

Cezaevindeki hükümlüler üretti, fuardaki ürünler yoğun ilgi gördü

Motorin fiyatına gece yarısı indirim: 1,17 kuruş azalma bekleniyor

Yaylada kadın cesedi bulunmasına ilişkin bir kişi tutuklandı

Bursa'da alkollü sürücü kazaya neden oldu! 3 araç hasar gördü, vatandaş kıl payı kurtuldu

Yükleniyor