Yıldırım`da öncelik; yerinde ve hızlı hizmet

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 4 aylık süreçte ilçede mali ve kent disiplini sağlanması adına hayata geçirilen çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi.

GÜNDEM 22.07.2019 16:55:14 0
22072019_e4fc56ac0080f58cada9.mp4
Yıldırım`da öncelik; yerinde ve hızlı hizmet

Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde, Başkan Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya mahalle muhtarları katıldı.

 

Göreve geldikleri günden bu yana mali disiplin ve kent disiplinini uygulamak adına önemli adımlar attıklarını vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, “Mali disiplini uygulayarak, tasarruf yaparken yeni kaynakların da oluşturulmasını sağlıyoruz. Bir yandan da 5 yıllık süreç için taahhüt ettiğimiz projelerin hazırlıklarını yapıyoruz. Bu süreç sonunda seçim beyannamemizde yer alan taahhütleri yerine getirmiş olacağız. Kent disiplininin ana unsuru, o şehrin huzurlu olmasıdır. Öncelikle önümüzdeki süreçte kaçak yapılanmaya asla izin vermeyeceğiz. Artık kangren olan bu problemi kesmemiz gerekiyor. Bu kangreni ortadan kaldırmalıyız ki mevcut sorunlara çözüm üretelim” diye konuştu.

‘HEDEFİMİZ CAN YAKMAK DEĞİL, KAÇAKLA MÜCADELE’

 

Yıldırımlı muhtarlardan mahallelerindeki kaçak yapılaşmaları kendilerine erkenden bildirmelerini isteyen Başkan Yılmaz, “Çünkü bu kaçak yapıları erken tespit ettiğimizde, insanlarımız yıkıma maruz kaldığında hem maddi yönden hem de manevi yönden zarar görmesin. Aldığımız meclis kararı doğrultusunda, konu encümene gelmeden müdahale edilecek. Hedefimiz kimsenin canını yakmak değil, kaçak yapılaşmanın önüne geçmektir. Kaçak yapıların önüne geçerek, enerjimizi bu konulara harcamak yerine yeni çalışmalar ortaya koyalım. Şehrin de bu noktada hakkı var. Çünkü şehrin hakkını gasp etmek, orada yaşayan tüm insanların hakkına dolayısıyla kul hakkına girer ve bunu ödeyemeyiz” şeklinde konuştu.

‘ANA PROBLEM İMAR’

 

Şehrin birinci problemini imar olarak gördüklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Ankara Yolu’nun altı tabir edilen mahallelerimizde sorun yaşıyorsak, bunun ana sebebi günden güne bu yük arttığı içindir. İmar ve bilhassa tapulandırma sorununu çözdükten sonra kentsel dönüşüm çalışmaları biraz daha kendi seyrinde yürüyebilecektir. Bu anlamda belediyeye düşen müteahhitlik yapmak değil, planları ve tapu mülkiyet işlemlerini kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturmaktır. Biz inşallah bu problemlerin çözümünü kalıcı olarak sağlayacağız. Bununla ilgili olarak hem Türkiye Büyük Millet Meclisi nezdinde hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde bu çalışmaları yapıyoruz” dedi.

 

ÖNCELİK CEZA DEĞİL ÇÖZÜM

 

Kent disiplini konusunda ise kaldırım işgalini önleyici uygulamaları hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, “Bu anlamda Tayyareci Mehmet Ali Caddesi’nde kaldırım işgalini önleyici uygulamalar yaptık. Ana problem bölgede işletmesi bulunan market zincirlerinin kaldırımda oluşturdukları reyonlarla ilgiliydi. Bir diğeri de çay ocakları ve diğer esnafın işgalleriydi. Önceliğimiz cezai işlem uygulamak yerine uyarmaktı. Bundan sonraki zaman diliminde işgali ısrarla sürdüren esnafımız olduğu takdirde kendisine cezai işlem uygulayacağız. Bu şekilde şehrin huzurunu sağlamış olacağız. Resmi ve sivil toplum kurumlarımızla, kent konseyimizle, muhtarlarımızla, esnafımızla ve hemşehrilerimizle istişare etmekten imtina etmeyeceğiz. Yıldırım’da en doğru hizmetin tespiti için istişareye ve yapıcı eleştiriye her zaman açığız” ifadelerini kullandı.


Edirne’de Bulgarların alışveriş mesaisi sürüyor

Tescilli Osmaneli karpuzunun üreticisi fideleri toprakla buluşturdu

Kocaeli'de freni boşalan kamyon, 2 araca ve evin duvarına çarptı

Tescilli "Beyaztrak" bitkisi kuraklıktaki verimiyle sevindirecek

Kırklareli'nde Yıldız Dağları'nın eteklerinde açan gelincikler doğayı renklendirdi

Kol çantasına yapıştırılan oyuncağın içindeki uyuşturucu kadın polislerin dikkatinden kaçmadı

Küçükçekmece'de caminin abdesthanesini sağanaktan dolayı su bastı

Minik Edanur’un ölümüne ilişkin 4 İBB çalışanı hakkında gözaltı kararı

Van Spor FK, Bursaspor maçından çekildi

Yenişehir’de rota turizme çevrildi

Park halindeki kamyon 2 otomobile ve duvara çarparak durabildi

6 tane aynı araçtan çaldı, sevgilisini görmeye gidince yakalandı

Yaya geçidinde küçük kız çocuğuna çarptı

İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

Akaryakıtta müjde! Benzine 1,80 TL, motorine 1,20 TL indirim bekleniyor!

Keşan’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu

Dev iş makinası Erdek’te caddeye sığmayınca kamu malını parçalayarak yol aldı

Kamu kurumlarında servisler kaldırılıyor, toplu taşıma kartı geliyor!

Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li teröristlere operasyon

Erzincan İliç'te heyelan faciası: 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Sigara fiyatlarına yeni zam: Cep yakacak artışlar devam ediyor

Başakşehir ile Kasımpaşa 20. randevuda

Uludağ'da mevsim dışı kar sürprizi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görevini bırakacak

İstanbul - Sivas YHT ilk seferini yaptı

Sultangazi’de kaldırımda yürüyen gence bıçaklı saldırı

Balık tutmak için açıldıkları denizde mahsur kalanlar kurtarıldı

Masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 33 kişi yakalandı

Galatasaray ile Sivasspor 36. randevuda

Yükleniyor