YILDIRIM SEZONU AÇTI

Sanat sezonuna görkemli açılış gerçekleştirildi

KÜLTÜR SANAT 14.10.2018 15:08:19 0
YILDIRIM SEZONU AÇTI

Gerçekleştirdiği kültür sanat etkinlikleri ile son dört yılda ilçedeki sosyal hayata renk getiren Yıldırım Belediyesi, 2018-2019 Kültür Sanat Sezonu´nu unutulmayacak bir geceyle açtı.

Barış Manço Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali´nin yanı sıra Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Feridun Özyüksel, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, belediye bürokratları, il yöneticileri ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Ünlü Şair Nurullah Genç, Şair-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu ve Yazar Hayati İnanç´ın gerçekleştirdiği söyleşiler ile zaman zaman da şiir dinletilerinin sunulduğu, edebiyat tarihinin başlangıcından günümüze kadar gelen tüm edebi eserler, yazar ve şairlerin isimlerinin 75 metre boyundaki ?Edebiyat Duvarı´nda sergilendiği gecede, Türk Halk Müziği sanatçıları İsmail Hakkı Değirmencioğlu ve Erkan Oğur konseri geceye katılan Yıldırımlılardan büyük ilgi gördü.

?YILDIRIM´I GELECEĞE TAŞIYACAK ADIMLAR ATIYORUZ´

Yıldırım Belediyesi 2018-2019 Kültür Sanat Sezonu´nun açılış konuşmasını gerçekleştiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bir şehre hizmet ederken o şehrin refah seviyesini, yaşam kalitesini ve şehrin rekabet gücünü arttırmak için çok geniş yelpazede hizmetler sunmak gerektiğini belirterek, ?Yerel yöneticiler olarak şehrin rutin hizmetleri ve fiziki hizmetleriyle ilgili çalışmalara ağırlık veriyoruz. Yıldırımımızda yeni bir imar düzeni, büyük spor kompleksleri, tematik parklar, kentsel dönüşüm ile ilgili projeler, mahalle konakları, aile sağlık merkezleri, spor sahaları yapıyoruz. Bu yaptığımız çalışmalar işin fiziki boyutu. Yani bunlar bir şehrin geometrik standartları. Oysa refah seviyesi sadece bununla ölçülmez. Kültürel ve sosyal alanlarda da standartları arttırarak insanlarımızla bir arada yaşama kültürümüzü ve geçmişle birlikte yarını inşa etmek içinde değerlerimizi yaşatacak etkinlikler yapmamız lazım? diye konuştu.

SOSYAL HAYATA RENK GETİREN PROJELER

Yıldırım´ın kültürel mirası ile zamana tanıklık eden bir şehir olduğunun altını çizen Başkan Edebali, ?Yıldırım Belediyesi denildiği zaman gerek Bursa´da gerekse Bursa dışında kültürel ve sanatsal etkinliklerde çok iyi bir karşılık alıyoruz. İnşallah bu dönem çocuklarımıza, gençlerimize, yetişkinlerimize çok seçkin tiyatro gruplarını Yıldırım´a getireceğiz. ?Alo Tiyatro´ grubumuz yine okullarda çocuklarımıza hizmet edecek. ?Şehir Pasaportu´ projemiz ile çocuklarımıza kadim medeniyetimizin kilometre taşlarından biri olan Bursa şehrimizi gezdireceğiz. ?Mahalle Sohbetleri´ ile Türkiye´nin önemli şahsiyetlerini, yazarlarını, tarihçilerini getirerek ağırlıklı olarak kadınlarımız ile buluşturmaya devam edeceğiz. Sınavlara hazırlanan öğrencilere destek amaçlı çalışmalar gerçekleştireceğiz? ifadelerini kullandı.

YILDIRIMLILARDAN PROGRAMA TAM NOT

Açılış töreninden sonra sahneye çıkan Ünlü Şair Nurullah Genç, Şair-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu ve Yazar Hayati İnanç gerçekleştirdiği söyleşiler ve ilçe sakinleri için seslendirdikleri divan edebiyatının en güzel şiirleriyle Yıldırımlılara unutulmaz bir gece yaşatırken Türk Halk Müziği sanatçıları İsmail Hakkı Değirmencioğlu ve Erkan Oğur seslendirdikleri ?Zahid Bizi Tan Eyleme´, ?Zeynebim´ ve ?Sen Benden Gittin Gideli´ gibi eserler ile salonu dolduran izleyicilerden büyük ilgi gördü.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor