Yıldırım Belediyesi’nden Ulus’ta ‘Yeşil’ dönüşüm

Yıldırım Belediyesi tarafından temeli atılan Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, ortak kullanım alanlarında kullanılan elektriğin bir bölümü güneş enerjisinden sağlanırken, peyzaj sulamaları ise yağmur sularından yapılacak

BURSA HABER 16.10.2023 13:23:00 0
Yıldırım Belediyesi’nden Ulus’ta ‘Yeşil’ dönüşüm

Yıldırım Belediyesi, Ulus Mahallesi’nde 12 bin 584 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temelini düzenlenen tören ile attı. Törene; Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Şahin Biba ve Ufuk Ay, hak sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı. Türkiye’nin ve Bursa’nın depremselliğine dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yaşadığımız depremlerde yaşadığımız acılar, kentsel dönüşümün zaman kaybedilmeden, hayata geçirilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor.  Depreme dayanaksız, güvenliksiz, günümüzün beklentilerine cevap vermeyen yapı stoğunu, depreme dayanaklı, sosyal donatı alanları ile desteklenmiş, ulaşılabilir, modern yaşam alanlarına dönüştürmek zorundayız. Bu hedefle ilçemizde 3’ü Büyükşehir Belediyemiz eliyle olmak üzere 10 farklı kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor. Yine özel sektör eliyle yapılan ve bizim desteklediğimiz projeler göz önüne alındığında binlerce konutun dönüşümünü sağlamış olacağız” diye konuştu.

284 KONUT 28 İŞ YERİ

Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen bölgedeki mülkiyeti Yıldırım Belediyesi’ne ait 12 bin 584 metrekarelik bölgede yapıldığını aktaran Başkan Yılmaz, “4 bloktan oluşacak projemiz 284 konut ve 28 işyeri olmak üzere 312 iş yeri bağımsız bölümden oluşacak. 291 araçlık otoparkı, sosyal donatı alanları ve yeşil alanlar bulunacak” dedi.

ÇEVRECİ DÖNÜŞÜM

Yıldırım’da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinin uygulandıkları bölgeler, vatandaşların talep ve beklentileri gibi parametreler esas alınarak özgün bir şekilde hazırlandığını aktaran Başkan Yılmaz, “Mevlâna bölgesinde ‘yerinde dönüşüm’ modeli uygularken, Çınarönü’nde taşıma yöntemi ile dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Ulus Kentsel Dönüşüm projemiz de özgün ve örnek teşkil edecek bir çalışma olacak. Bu projemizi hazırlarken, çevre dostu olsun istedik, bir farkındalık oluşturalım dedik. Proje kapsamında yer alan ortak alanlarının aydınlatılması için kullanılacak elektriği bir kısmını güneş enerjisinden sağlayacağız. Sulama için yağmur sularının toplanıp depolanacağı bir sistem geliştireceğiz. Yine projemiz elektrikli araç kullanımını teşvik etmek için şarj istasyonları yer alacak. Bizim ‘Yeşil Dönüşüm’ diye adlandırdığımız projemiz bundan sonraki çalışmalara örnek teşkil edecek” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILMAZ TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇTI

Yıldırım’ın farklı bölgelerinde eş zamanlı devam eden kentsel dönüşüm projelerinin ilçenin marka değerini yükselttiğini aktaran Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, “Yıldırım her geçen gün güzelleşiyor, modernleşiyor. Yıldırım Belediyemiz ve Başkan Yılmaz Türkiye’nin önünü açtı. Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları ile adeta kabuğunu kırıyor. Yıldırımlılar çok şanslı çünkü bunun için gecesini gündüzüne katan bir belediye başkanları var. Mazeret değil, hizmet üreten Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’ı hem kutluyor hem hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarıyla harcadığı yoğun çabaya şahit olduğunu aktaran AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, “Başkanımız kentsel dönüşümün önündeki yapısal sorunları çözmek için yoğun bir çaba sarf etti. Adeta Ankara’yı mesken tuttu. Oktay Yılmaz, sadece Yıldırım ve Bursa’nın değil Türkiye’de kentsel dönüşümün önünü açacak, ivme kazandıracak kanun düzenlemesinin yapılmasına öncülük ederek, sadece ilçesine, şehrine değil Türkiye’ye öncülük etti” diye konuştu.
Muhabir- Kerem KAPLAN


İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

Yükleniyor