Yüce, tarımda marka şehir Sakarya’yı Türkiye’ye anlattı: "Dünyaya örnek olduk"

Yüce, tarımda marka şehir Sakarya’yı Türkiye’ye anlattı: "Dünyaya örnek olduk"

GÜNDEM 22.12.2023 11:23:37 0
Yüce, tarımda marka şehir Sakarya’yı Türkiye’ye anlattı:
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi’nde Sakarya’nın başarılı tarım politikasını anlattı.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 21.Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi’ne katıldı. Birçok başlıkta panellerin gerçekleştirildiği zirvede, Yüce, "Yerel Yönetimlerde Gıda Güvenliği ve Kentsel Tarım" panelinde konuşmacı olarak yer aldı ve tarım politikalarını anlattı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte konuşma yapan Başkan Yüce, birlikte katılımcılara kendi şehirlerindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yüce, Sakarya’da organik ve sağlıklı gıda üretimi ve bu gıdaya erişimi kolaylaştıran projeleri anlatırken, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, 60 kilometrelik tarım üssü Melen Botanik Vadisi, Mantar Üretim Tesisi, Şifaevleri, Manda Üretim Tesisi, Aşevi örneklerine değindi.

"Seralarımızı kurmaya devam edeceğiz"
Başkan Yüce, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, bu sorumluluğun bilinciyle, kentsel tarım projeleri ve gıda güvenliği stratejileriyle şehrimizde organik ve sağlıklı gıda üretimine imkan sağlıyoruz. Kentsel tarım projelerimiz, sadece gıda güvenliğine değil, aynı zamanda yerel ekonomimize de önemli katkılar sağlıyor. Çiftçilerimize destek oluyor, istihdam sağlıyor ve şehrimizin ekonomik dinamiklerini güçlendiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 53 dekarlık alanda jeotermal ısıtmalı topraksız tarım gerçekleştiriyoruz. Bu projemiz ile kentsel tarımda dünyanın tanıdığı bir kent haline geldik. Uygulanabilirliğinden ve veriminden emin olduğumuz anda gerekli adımlarımızı atarak şehrimizin uygun olan her noktasına seralarımızı kurmaya devam edeceğiz" dedi.

"Hemşerilerimizi kaliteli ürünlerle buluşturuyoruz"
Tarım faaliyetleri hakkında konuşan Yüce, "Ekolojiye uyumlu bir şekilde çilek üretimimizi sürdürürken iyileştirilmiş toplama tekniklerimizle hemşerilerimizi kaliteli ürünlerle buluşturuyor, çiftçilerimize yeni bir gelir kaynağı oluşturuyoruz. Dünyada mantarcılık alanında önemli bir yere sahip olan İstiridye Mantarı üretimine 2021 yılında başladık. Melen Botanik Vadisi projemiz ile şehrimiz sınırları içerisinde 60 kilometre uzunluğunda atıl alanı şehrimizin ekonomik ve sosyal yaşamına kazandırıyoruz. Lavanta, biberiye, kedi otu ve defne gibi 22 çeşit tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriyoruz, şifa kaynağı haline getiriyor, hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Kuşburnu, adaçayı, böğürtlen, ıhlamur yetiştiriyoruz. ’Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerifinden yola çıkarak hayata geçirdiğimiz ‘Aş Evi’ projemizle her gün binlerce ihtiyaç sahibine hijyenik şartlarda sıcak yemek imkanı sunuyoruz. Hijyenik ortamlarda süt, manda yoğurdu, manda peynirleri, kıyma, kuşbaşı, gezen tavuk yumurtası, fındık, fındık ezmesi, yöresel salçalar, reçeller, erişte şifa yağları ve bal çeşitlerimizi şehrin muhtelif noktalarındaki satış ofisleriyle tüketicilerle buluşturuyoruz. Uygun fiyatlı ve kaliteli çikolata üretimine de başladık. Bünyemize ait fırınlarda, kafelerde, restoranlarda yani işletmelerimizin tüm aşamalarında gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uymaya özel bir hassasiyet gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu Frank van den Broek kazandı

Keşan’da kamyonetin çarptığı yaya yaralandı

Sınır ötesi e-ticarette hedef "bir numara" olmak

Etiler’de Nusret’e silahlı saldırı: Kurşun bankaya isabet etti, polisler kovalayıp ateş açtı

Lastiği patlayan otomobil bariyerlere çarptı

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta yapılacak

Ünlü sanatçılar Altıeylül ve Balıkesir’in tanıtımı yapıldı

Esenyurt’ta veteriner hekimler unutulmadı

Ayvalık turizm sezonuna hazırlanıyor

Beşiktaş’ta feci kaza: 8 araç birbirine girdi, 8 yaralı

Beşiktaş Büyükdere Caddesi’nde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kazaya müdahalesi sürüyor.

İBB çukurunda hayatını kaybeden minik Edanur’un acılı annesi konuştu

Bozüyük Belediye Tiyatrosu 2023-2024 tiyatro sezonunda 11 bini aşkın seyirciye ulaştı

Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor

Türk kadın boksörlere Arnavutluk’tan teklif geldi

Ailenin yaşadığı baraka yanarak kül oldu

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Hicham Amghar, kadınlar Sheila Chelangat kazandı

Minikler ata binmenin keyfini yaşıyor

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu İstanbul etabı nötralize edildi

Tekirdağ’da şiddetli yağış sokakları dereye çevirdi

Kadıköy’de sürücü ortalığı birbirine kattı

Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler

Elbistan’da tarlada vurularak ölen Bülent öğretmenin ailesi, fail ya da faillerin yakalanamamasından şikayetçi

Kafa kafaya çarpışan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

Kalkınma Yolu Projesi masaya yatırıldı

’Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi’ ile ’Veri Bilimi ve Analitiği’, BTÜ müfredatına girdi

Sahillerde yaz hazırlığı

Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı

Kadıköy’de bir apartmanın otoparkında bulunan araç alev topuna döndü

Bursa’da eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı

Yükleniyor