MAHMUT MACİT

         İman fukaralığından kurtul artık, çöle dönmüş ruhunun derinliklerinde bir dönüşüm başlat, imanından emin ol ve Allah’a tastamam güven, tadına var şu iman lezzetinin.

         Çek bir Kelime-i Tevhit Allah’a olan güvenini yenile ve haykır, inancından emin ol, şeksiz şüphesiz inançla donan, zerrece tereddütü olmayan özgür bir ruha kavuş. Adalet ve özgürlük kavgasından geri dönmek yok, unutma sen onurlu ve erdemli bir mücadele azmine sahip mücahitsin.

         Özgürlük sana yaratıcının verdiği bir kanattır. Özgürlük içinde süzülen ruhunun kanatlarını çırpmaya devam etmelisin, hiçbir umutsuzluğa düşmemelisin özgürlük yolunda, umutsuzluk yıkılıştır kardeşim. Her ne pahasına olursa olsun bulunduğun yerlerde özgürlük kanatlarını açmalı ve açtırmalısın. Allah’ın verdiği özgürlükleri hiç kimse elinden alamaz.

         Sen sorumluluk ve vicdan sahibi bir Mü’minsin. Boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hakkını alacağı güne inanan, bağrında tüm mazlumları barındıran, imanına illet bulaşmamış insansın, seni uyuşturmalarına izin veremezsin, üzerindeki ölü toprağından kurtul, insanlık, özgürlük için ayağa kalk.
         
         Maddi ve manevi bir soykırımla karşı karşıyadır dünya, bunu ancak insan sevgisiyle dolu bir aşk kanatlanmasıyla durdurabilirsin. Çalınmış öz benliğini geri alıp, pas tutmuş tüm ruhları arındırarak, âşık olduğu özgürlüğüne, tevhidin öz suyuna kavuşturmalısın. İman ile gönüllere akan, aktıkça berraklaşan, kir tutmayan hedefine giden, hiçbir engel tanımayan, doğruluğun, özgürlüğün çağlayan nehri olmalısın.

         Özgürlük yolunda çile çoktur, direniş ister özgürlük, direniş yoksa yıkılış ve düşüş vardır unutma. Düşmekten değil kalkmamaktan korkmalısın, özgürlükçü ve direnişçi ruha sahipsen eğer İbrahim yüreği taşıyorsun demektir. İnançlarını, değer yargılarını, haklarını mazeretlerle heba edemezsin. Din adına, dinsizlik adına eli kolu bağlanmış olan insanı, esaretten kurtaran tevhidi özgürlüğü hissetmelisin. Vahyi duvardan indir, hapsedilen camiden dışarı çıkar ve hayatının tam ortasına koy artık.

         “Biz istiyoruz ki, ezilenlere lütfedelim onları yeryüzüne varisler kılalım “ (Kasas 5) 
         İşte işaret. Ayağa kalk umudun ve özgürlüğün elinden tut. Bir adım at, on adım bulacaksın. Yüreğinde büyüttüğün o ağaca sımsıkı sarıl. Unutma ki özgürlüğü hiçbir şeye değişmeyen kuvvet, esaslı bir iman kuvvetidir. Bedenindeki tutsak ruh kendi hakikatine ulaşana dek savaşıp ilerlemelisin. Sen bu toprakların tohumundansın, yeniden yeşermeli, yeniden çiçeklenmelisin.

         Sen gerçek bir özgürsün. Dünyada yaşayıp dünyanın cazibesine aldanamazsın. Sorumluluk sahibisin unutma. Her sorumlu insanın kaderinde ateş vardır. Özgürlük yolu uzun ve yokuştur. Gayret ister, yürek ister, sağlam duruş ister. Allah seninledir işte o zaman. Sen yeter ki çek bir Kelime-i Tevhit özgürlüğün en asil çocuğu ol. Özgürlüğü o zaman iliklerine kadar hissedeceksin, işte o zaman özgürlük şarkını hiçbir zulüm susturamayacak. Gün geçtikçe çoğalan insan selinin kenarında özgürlük yolunda omuz omuza sırt sırta giden, insanlığın safında yerini almalısın. Unutma seni şehit edebilirler amma asla öldüremezler. 

Selam ve dua ile.

         

 

 

 

 

 

 

 


ÇEK BİR KELİME-İ TEVHİD

Çek bir Kelime-i Tevhit. Kendine gel. Sil baştan başlamalısın, yeniden doğmalısın. Üzerine giydirilmiş deli gömleğini yırtıp atmalısın artık. Yeniden iman etmelisin iman eden kardeşim benim.

29.01.2024 17:37:00