SADULLAH ORGAN

İNEGÖLSPOR HEPİMİZİN

2021-2022 sezonuna 38 maçlık döneminin son haftasında deplasmanda Somaspor  ile oynadığı maçla lige nokta koyan İnegölspor Kırmızı guruptaki mücadelesi sonrasında 51 puanla 11.Sırada tamamlayarak beklentilerin altında bir başarıya imza atarak, 1 lige çıkma hayallerini  uzatmış oldu.

Kani Âdemoğlu başkanlığındaki yönetimi kurulunun 2 yıllık görev sürelerinin 14 Mayısta yapılacak olan genel kurul ile birlikte sona erecek olmasının ardından yeni bir yönetimle 2022-2023 sezonu için çalışmalara başlanacak.

2 yılda Kani Âdemoğlu başkanlığında İnegölspor nasıl yönetildi diye soracak olursanız, bu durumu ikiye ayırmak gerekiyor. Yönetimsel anlamda sorumluluklarını iyi bir şekilde yerine getirmeye çalışan bir yönetim. Diğer taraftan sportif anlamda sınıfta kalmış bir yönetimden söz edebiliriz. Şöyle hafızalarımızı 2 yıl öncesine götürecek olarsak ilk yılda kurumsal anlamda,mali anlamda  ileriye gitmiş bir İnegölspor, ikinci yılda ise şampiyonluk veya playof gurubundan 1 lige çıkmayı hedefleyen bir İnegölspor yaşatacaklarının başkan Kani Âdemoğlu tarafında  vaad edilmişti. Söylemlerle yapılanlar birbirini tuttumu tabiî ki tutmadı. İlk yılda yanlış teknik adam ve yanlış oyuncu seçimleri başlanan lig yolculuğu kötü başlamış ve sonu da şans eseri ligde kalmış bir İnegölspor. ikinci yılda ise ilk yıla göre biraz daha sağlıklı transferler ile birlikte çıkılan yolda inişli çıkışlı bir grafik sergilenmesine rağmen, Özellikle teknik direktör Şaban Yıldırım ile çıkılan yolda  ligin ikinci yarısına iyi başlanması, hatta 8 maç devam eden yenilmezlik serisi ile elde edilen puanların getirdiği avantaj,alt taraftaki takımların başarısız görüntüleri alt sıralardan uzaklaşılmasında önemli rol oynadı. İşin sonunda düşme endişesinin biraz uzağında ligde kalmış bir İnegölspor’u hep birlikte izledik.38 haftalık maç maratonunda mutlu olduğumuz maç sayısı  ya ikidir ya da 3 tür.Başka yok.Bunun neticesinde sezonu 15 mağlubiyet. 9 beraberlik ve 14 galibiyetle 51 puanla gurupta 11.Sırada kendine yer bulmuş bir İnegölspor.

Bu tablo başarı olarak adlandırılabilir mi tabiî ki adlandırılamaz. İnegölspor her zaman için ya şampiyonluk yada playof için oynaması gerekiyor. Hangisini bizlere bu iki yılda yaşattı. Tabiî ki hiçbirini. Bu nedenle herkes şapkasını önüne koyup nerede hata yapıyoruz diye birbirine sorması gerekiyor. Yönetimsel anlamda sorumluluklarını yerine getirdiklerine inandığım Kani Âdemoğlu başkanlığındaki yönetimin idari anlamda sınıfı geçmiş olması işin tamamını bütünleştirmiyor. İnegölspor artık sportif anlamda başarılı olmak istiyor. İnegölspor artık 1 ligde oynamak istiyor. Bu potansiyel ve ekonomik güç burada var. Önemli olan herkesi İnegölspor’un çatısı altında birleştirecek bir oluşumu hayata geçirmektir. Düne kadar birlikte mücadele ettiğimiz Bir Bandırma takımı süper lige çıkma adına playof oynuyorsa, Tuzlaspor, Menemen, Eyüp, Kocaelispor takımları 1 ligde mücadele ediyorsa, Ekonomisi ile gelişmişliği ile, turizmi adına geniş kitlelere duyurmuş olan İnegöl’ün marka konumundaki takımı İnegölspor neden 1 ligde olmadığının sorusunu herkes birbirine sorması gerekiyor.

1984 yılında kurulan bugün 38 yaşında olan İnegölspor’un artık 1 lige çıkması için kimsenin beklemeyecek tahammülü kalmamıştır. Her hafta televizyondan başka takımları izlemek yerine tüm şehir İnegölspor’un 1 ligde maçlarını izlemek istiyoruz. Bunun için yapılması gereken İnegölspor adına ortak bir noktada buluşmak ve güç birliği oluşturmaktır. Bu nedenle İnegöl kaymakamı Eren Arslan,  İnegöl belediye başkanı Alper Taban,  sivil toplum kuruluşları, şehrin ileri gelen iş adamları İnegölspor’u hedeflenen noktaya taşımak için aynı masa altında buluşmasının zamanının geldiğini düşünüyorum.


İNEGÖLSPOR HEPİMİZİN

2021-2022 sezonuna 38 maçlık döneminin son haftasında deplasmanda Somaspor  ile oynadığı maçla lige nokta koyan İnegölspor Kırmızı guruptaki mücadelesi sonrasında 51 puanla 11.Sırada tamamlayarak beklentilerin altında bir başarıya imza atarak, 1 lige çıkma hayallerini  uzatmış oldu.

8.05.2022 16:54:00