8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÖZEL SERGİSİ AÇILDI

Her yıl farklı etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan İnegöl Belediyesi, bu yıl da Uzun Sokak girişinde özel resim sergisi düzenledi. Sergi, 11 Mart Perşembe gününe kadar İnegöllü vatandaşların izlemine sunulacak.

GÜNDEM 8.03.2021 17:54:00 0
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÖZEL SERGİSİ AÇILDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle uzun sokak girişinde özel resim sergisi düzenleyen İnegöl Belediyesi, pandemi kuralları çerçevesinde sergi açılışı gerçekleştirdi. Özel resim sergisi açılışına İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, kadın meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

HAYATIMIZIN HER ZERRESİNDE VARSINIZ

Açılış öncesi konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ‘’Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bu vesileyle başta kıymetli eşim olmak üzere tüm hanımefendilerin bu güzel günlerini kutluyor ve tebrik ediyorum. İnşallah her gününüz böyle güzel olsun. Tabi ki bir günün içerisine bunu sığdırmak çok mümkün değil. Anneler, kadınlar, hanımefendiler bizim hayatımızın her aşamasında her gününde her zerresinde varsınız. Onun için sembolik olması dolayısıyla bugünü unutmayarak, hatırlayarak, hatırlatarak bu farkındalığı arttırmak istiyoruz. Bugün burada güzel bir sergi hazırladık. Hep birlikte sergimizin açılışını gerçekleştiriyoruz.’’

 

HANIMEFENDİLER AHLLAH’IN BİRER EMANETİDİR

Son zamanda yaşanan kadınlara yönelik şiddet olaylarını tasvip etmediklerini belirten Başkan Alper Taban, ‘'Kadınlar Günü münasebetiyle bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Bildiğiniz gibi zaman zaman haberlerde, sosyal medyada kadına yönelik şiddet hususunda karşımıza çıkan konular oluyor. Bu tür davranışları şiddetle kınıyoruz. Bunları kabul etmediğimizi defaatle bildiriyoruz. Bu konudaki toplumsal farkındalığı yine toplumsal dayanışma ile oluşturacağımızı düşünüyorum. Bugün de Sayın Kaymakamımız ile yaptığımız esnaf ziyaretlerimizde karanfil dağıtırken bu konuyu bir kez daha gündeme getirdik. Buradan yeniden belirtmek istiyorum. Hiçbir erkeğin bir bayana el kaldırmayacağını ifade etmek istiyorum. Çünkü hanımefendiler Allah’ın birer emanetidir. Hatta bununla ilgili de sosyal medya hesabımdan bir paylaşım da yaptık. İnşallah bu farkındalık giderek artacaktır.’’

 

HER BİREYİN DAYANIŞMASINA İHTİYACIMIZ VAR

Kadına şiddet olayların azalmasının dayanışma ile geleceğini söyleyen Başkan Alper Taban, ’Ancak burada her bireyin dayanışmasına ihtiyacımız olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Herkese bu noktada sorumluluk düştüğünü bir kez daha belirtmek isterim. Çevremizde şiddete maruz kalan kişiler olduğunda da bizler komşusu, akrabası, eşi, dostu olarak üzerimize düşen rolü üstlenmemiz ve bu durumun önüne geçmek için toplumsal bir tepki oluşturmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Bu vesileyle kadına yönelik şiddeti kınadığımı bir kez daha yinelemek istiyorum. Bizleri kırmayarak burada olduğunuz için her birinize yürekten teşekkür ediyorum. Kadınlar günümüz kutlu olsun. Sizlere sağlık, sıhhat ve güzel bir ömür diliyorum.’’ Dedi.

 

TOPLUMSAL DAYANIŞMA İLE KÖKTEN ÇÖZMEMİZ LAZIM

Toplumsal dayanışma ile sorunun kökten çözülmesi gerektiğini vurgulayan İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, ‘’Bizim toplumumuz ve kültürümüzde kadının ayrı bir yeri vardır. Bunlar toplumsal hayatımızda, atasözlerimizde hep dilimizdedir. Ama önemli olan bunu hayata geçirmektir. Bunları kabul etmemiz mümkün değildir. Bize düşen bu olumsuzlukları başkanımızın da vurguladığı gibi toplumsal dayanışmamızla, ailemizin içerisinde çocuklarımızı yetiştirirken onlara vereceğimiz eğitim ve istikametle sorunu kökten çözmemiz lazım. 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum. İnşallah toplumumuzda, ailede, sokakta her yerde şiddetin de her türlüsünü yok olduğu ve konuşulmadığı günlerimiz olsun diyorum. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. ’dedi.

 

Konuşmalar sonrası kadınların kurdele kesimi ile resim sergisi açıldı.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor