AB, Putin ve Lavrov’u yaptırım listesine aldı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un yaptırım listesine alındığını duyurdu

SİYASET 25.02.2022 23:46:00 0
AB, Putin ve Lavrov’u yaptırım listesine aldı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un resmen yaptırım listesine alındığını duyurdu.
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Konseyi, Ukrayna krizi ve Rusya yaptırımları gündemiyle Brüksel’de toplandı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un resmen yaptırım listesine alındığını duyurdu. Rusya’nın Ukrayna’ya girmesi ve ardından yaşanan süreci yorumlayan Borrell, “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sürüyor. Ukrayna kahramanca savunuyor. Ukraynalılara gerçek özgürlük savaşçıları diyebiliriz. Masumların hayatları tehlikededir. Bu durumun vehametini anlamalıyız. Müdahale edenlere karşı kullanma tehdidinde bulunulan nükleer silahlara sahip büyük bir askeri güç tarafından bir komşu ülkenin işgali söz konusu”dedi. AB Dışişleri Bakanlarının bugün yaptırımların detaylarını görüştüğünü kaydeden Borrell, “AB Dışişleri Bakanlarının aldığı kararla Putin ve Lavrov da yaptırım uygulanacaklar listesine alınmıştır” dedi.

“Rus halkını hedef almıyoruz”
AB’nin aldığı yaptırım kararlarının Rus halkına karşı olmadığını bildiren Borrell, “Rus halkını hedef almıyoruz. Birçok Rus vatandaşı savaşa karşı. Rusya’da savaş karşıtı gösteriler yaptılar. Putin Rus halkı değildir. Rusya yaptıklarını uluslararası açıdan tekrar gözden geçirmelidir. Birleşmiş Milletler’den (BM) Rusya’yı cezalandırması için talepte bulunacağız. Ortak çalıştığımız ülkelere karşı da Putin’in saldırgan tavrı görüldü. Bu durum uluslararası toplumun harekete geçmesini gerektirir. BM Genel Kurulu kapsamında yapılacak bir oylamada kimlerin karşı durduğunu göreceğiz” diye konuştu.
Rusya’nın uluslararası toluma saygı göstermediğini söyleyen Josep Borrell, “Putin bir komşusuna karşı savaş açtı ki bu sırada BM’de bir toplantı sürüyordu. Bu durum gösterdikleri saygı ve uluslararası düzene bağlılığı göstermiştir. Rusya uluslararası toplumdan atılmıyor ama uluslararası organizasyonlardan dışlanmaya başladı. Biz Ukrayna’yı sonuna kadar destekliyoruz. Bu duruma dair görüş birliğimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Kaos çevre ülkeleri de olumsuz etkiliyor”
Rusya’nın başlattığı harekatın bölge ve çevre ülkeleri için de kaosa neden olduğunu belirten Borrell, “Rusya Zelenskiy’i nazilik ve soykırım yapmakla suçladı. Bu Rusya için bir yargısal sonuç getirmelidir. Ayrıca bu kaosun komşu ülkeleri olumsuz etkilediğini görüyoruz. Örneğin Bosna Hersek gibi ülkelerin istikrara ihtiyacı var. Biz istikrarı destekliyoruz. AB olarak Bosna Hersek’e 500 asker göndermeye karar verdik. Önümüzdeki günlerde bu gerçekleşecektir” dedi.
Borrell, bir gazetecinin Putin ve Lavrov’a karşı yaptırım kararına ilişkin “Putin ve Lavrov’un Avrupa’da parası var mı yoksa bu karar sembolik midir?” sorusuna “Bu kişilerin özelleri benim işim değil. Buna vakıf olacak bir durumda değilim” yanıtını verdi


Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Yükleniyor