Bir günlük çöp bilançosu fotoğraf karesine zor sığdı

Bir günlük çöp bilançosu fotoğraf karesine zor sığdı

GÜNDEM 23.06.2024 10:56:56 0
Bir günlük çöp bilançosu fotoğraf karesine zor sığdı
Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ve belediyede çalışanları, yaptıkları sahil temizliğinin ardından çekindikleri fotoğraf karesi, insan eliyle kirletilen sahillerin bir günlük çöp bilançosunu gözler önüne serdi.
Bursa’nın Mudanya ilçesinde yaz aylarında üçe katlanan nüfus artışı, beraberinde çevre kirliliğini de getiriyor. Mudanya Belediyesi, gece gündüz çalışmalarını aralıksız sürdürse de, vatandaşların sahilleri şuursuzca kirletmesinin önüne geçemiyor. Vatandaşlara mesaj vermek isteyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ise, belediye personeliyle bir olup örnek bir davranışa imza attı. Belediyede çalışan yaklaşık 60 gönüllü ve Başkan Dalgıç, sabahın ilk ışıklarıyla Güzelyalı Sahilini elleriyle temizledi.
Sigara izmaritlerinden en küçük çöplere kadar titiz bir şekilde sahillerinin temizlenmesiyle çalışmayı sonlandıran ekibin son fotoğraf karesi ise içler acısı tabloyu gözler önüne serdi. Fotoğraf karesine sığması için büyük çaba sarf edilen çöplerin, bir günlük bilançonun eseri olması ise herkesin daha dikkatli olmasının bir göstergesi oldu.
Sosyal medya hesabından fotoğraf karelerini paylaşan Başkan Deniz Dalgıç, "Bugün çalışma arkadaşlarım ve gönüllülerimiz ile birlikte yerlere atılan çöplerin fazlalığına dikkat çekmek için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik. Çevresine ve topluma karşı duyarsız kişilerin, sürekli yerlere çöp atmalarından dolayı kirliliğin önüne geçmekte güçlük çekiyoruz. Buna artık bir son vermeliyiz. Yaşadığımız kenti temiz tutmak için, herkesin duyarlılığına ve sorumluluk almasına ihtiyacımız var. Temizlemeye çaba harcamaktansa, kirletmemek çok daha kolay. Birimizin, hepimizin çöpünü toplamasındansa, her birimiz kendi atığımızı yönetsek çok daha yaşanabilir bir ilçe olacağız. En iyi temizlik kirletmemektir. Mudanya’ya temizlik yakışır" notunu da düşmeyi ihmal etmedi.

Okullarda ilk ara tatil başladı

Nilüfer’de bir ilk! Gece Kreşi hizmeti başladı

Bursa’nın sanayi vizyonu Malatya’ya ilham oldu

Japon uzmandan Bursa’ya şok tahmin ve Yediselviler’de ezber bozan dönüşüm

Başkan Yılmaz: "Yıldırım için büyük düşünüyor, büyük dönüşüyoruz"

Bursasporlu idarecilere ceza!

Kültürün kalbi Osmangazi’de atıyor

TÜİK: Aylık en yüksek reel getiriyi külçe altın sağladı

Yılın son enflasyon raporu açıklandı

Osmangazi’de silah ticareti operasyonu

Başkan Özdemir sorunları yerinde dinledi

LGS 2026 sınav tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e tepki: “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor”

Özgür Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı

Motorine bu gece zam geliyor

Nilüfer Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ üzerinden sert polemik!

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

Gemlik'te 800 üye AK Parti'ye katıldı

Kestel’de afetlere karşı kesintisiz iletişim için telsiz altyapısı kuruldu

Bursa'da 227 litre sahte içki ele geçirildi

Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demirtaş açıklaması: “Yargı ne derse uyarız”

Papa’nın Türkiye ziyareti öncesi Vatikan heyeti İznik’te

Bozbey: Kalıcı çözümler üreteceğiz

Bir Babacan masalı: “CHP’ye saldır, iktidara yanaş”

Cezayir’de Bursa rüzgârı esiyor

PFDK'dan Bursaspor’a ceza

Başkan Aydın halkla buluştu

Şüphe üzerine durdurulan araçta 5 bin 526 adet uyuşturucu ecza ele geçirildi

Geleceğin yazarları Osmangazi’de

Yükleniyor