Burhaniye yağlı güreşlerinde Ertuğrul Dağdeviren başpehlivan oldu

Burhaniye yağlı güreşlerinde Ertuğrul Dağdeviren başpehlivan oldu

GÜNDEM 9.06.2024 11:27:48 0
Burhaniye yağlı güreşlerinde Ertuğrul Dağdeviren başpehlivan oldu
Burhaniye ilçesinde, Geleneksel 8. Kızıklı Yağlı Güreşleri yapıldı. Kızıklı Güreş Arenası’nda yapılan güreşlerde Balıkesirli Ertuğrul Dağdeviren başpehlivan oldu.
Geleneksel Kızıklı Yağlı Güreşlerinde büyük heyecan yaşandı. Güreşlere değişik boylarda 196 pehlivan katılırken, finalde Süleyman Başar’ı yenen Ertuğrul Dağdeviren birinci oldu. Güreşlerde Süleyman Başar ikinci, Mustafa Doğan Özkaya ve Fatih Atlı da üçüncü oldu. Güreş ağalığını ise 550 bin lira ile iş insanı Yunus Parlak aldı. Güreşleri Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş ile Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcıları Oktay Erbalaban ve Tamer Midilli ile İlçe Jandarma komutanı Ahmet Çağdaş Ak ve Karakol komutanı Serkan İrez ile güreşseverler izledi.
Güreşlerin devam edeceğini anlatan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, "Bu gün Burhaniye Kızıklı 8.Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni yapmaktayız. Burası bir er meydanı. Her sene her yıl üzerine koyarak devam eden güreşlerimiz var. Burhaniye belediyesi olarak da biz bu ata sporunu devam ettirmek istiyoruz. Çünkü, ata sporu bizim için önemli bir etkinlik. Türkiye’nin en iyi güreşçileri burada ve bu gün burada bana göre Kırkpınar provası yapıyorlar. Çünkü Temmuz başında Kırkpınar Güreşleri yapılacak. Ondan dolayı iyi güreşler oluyor" dedi.
Güreş Ağası Yunus Parlak da, "Ata sporumuzu devam ettirmek için bizde gönül verdik. İlk defa burada ağalığa seçildim. Devamı için elimizden gelen desteği gösteriyoruz. Allah, ömür verdiği surece devam edeceğiz ata sporumuza" ifadelerini kullandı.
Belediye Meclis Başkan Vekili Tarık Erdil ise, "8.’sini düzenlediğimiz Burhaniye Kızıklı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni bugün hep birlikte izliyoruz. Ata sporumuzu Burhaniye Belediyesi olarak Sosyal Belediyecilik anlamında deve güreşleri pehlivan güreşleri her konuda katkı sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bursaspor'dan deplasmanda 6 puanlık galibiyet!

Bursa milletvekili, Özgür Özel'in A takımında

“Kadın Sığınağı” ilk gösteriminde büyük beğeni topladı

Osmaniye'de katliam gibi kaza yaşandı

Bursa'da lezzetler gün yüzüne çıkıyor

Nilüfer’de gönüllülük ve dayanışma buluşması

Osmangazi’de cumhuriyetin eğitimci ilk kadın milletvekilleri konuşuldu

Yeni araştırma: İl olmaya en yakın ilçeler belli oldu

TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri konuşuldu

Başkan Taban gençlere kulak verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

Nilüfer'de su kesintisi

Nilüfer’de renkli yılbaşı hazırlığı

Mudanya’ya değer katan proje

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Bursa’da Engel Tanımayan Bilim Yolculuğu

Black Friday Çılgınlığı: İndirim mi, Toplumsal Yanılsama mı?

Osmangazi’den kadın haklarına güçlü vurgu

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Yükleniyor