TOKİ'den Büyük Müjde! 414 TL Taksitlerle Asgari Ücretliler, Dar Gelirliler Ev Sahibi Olacak!

TOKİ'den Büyük Müjde! 414 TL Taksitlerle Asgari Ücretliler, Dar Gelirliler Ev Sahibi Olacak!... İşte detaylar

EKONOMİ 8.09.2020 23:21:00 0
TOKİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açık satışlar ilanda yayınlandı. TOKİ Türkiye genelinde 100.000 yeni konut projesini hayata geçiriyor. Kura çekilişlerini tamamlayan TOKİ farklı durumlar da açık satış ilanları ile ev sahibi olmak isteyenlere fırsat sunuyor. İşte! TOKİ'nin açık satış listesinde yer alan şehirler…

 

Vatandaşlar kendi il veya ilçelerinde yer alan konut seçeneklerinden yararlanarak ev sahibi olabiliyorlar. TOKİ'den asgari ücretliye, alt gelir grubuna, dar gelirliye ve hiç evi olmayanlara ve satın alma imkanı ve taksitlerde rahat ödeme seçenekleri TOKİ açık satışlara dair son dakika haber ve detayları…

Toplu Konut İdaresi Türkiye'de açık satış ilanları yayınladı. Türkiye genelinde 16 şehirde ve ilçelerinde projeli konutlar satışa çıkarılıyor. Alt gelir grubu için 2+1 414 TL’den başlayan taksit oranları ile konut almak isteyenlere iller için listeler oluşturuldu.

TOKİ Başkanlığı 2020 Eylül Ayı Açık Konut Satış İlanları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eylül ayında başlattığı ve 16 şehirde geliştirilen projelerden konut satışı gerçekleştireceğini belirtti. Başta Ankara olmak üzere bazı iller için satış ilanı yayınlandı. Satış ilanında farklı özelliklerde evlere satılacağı duyuruldu ve herhangi bir çekiliş olmayacağı için konut satışına başvuru yapacak olanlar doğrudan kuruma gidip ev sahibi olabiliyor.

 

Karabük'te 414 TL'ye Ev Alma İmkanı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 11 adet konut kuralsız, ön şartsız ve başvuru önceliği baz alınarak satışa sunuldu. 1 Eylül 2020 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında açık satış devam edecek. Karabük'ün Eflani İlçesi Çebiler Mahallesi'nde 96 adet konut için satış gerçekleşecek. TOKİ'de ayrıca dükkanlı ticaret merkezi satışı da yapılıyor.

Kura Çekilişi Nasıl Yapılır?

Hak sahibi belirleme kurası noter ve banka ile idare yetkilileri tarafından denetimli olarak gerçekleştiriliyor. Dikkat edilen hususlar üç madde halinde belirtiliyor.

  1. Şehit, Harp ve vazife malulleri ile dul ve yetim konut sayısı yüzde on kontenjan ile sağlanacak ve gerek görüldüğü takdirde hak sahipleri kurayla belirlenecek. Kura sonucu bu kategoride hak sahibi olamayanlar diğer alıcılar kategorisinde başvuru sahipleri ile beraber yeniden kuraya dahil edilecekler ve bir şans daha elde etmiş olacaklar.
  2. % 40 bulunan vatandaşa konut sayısının % 5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görülürse kura ile hak sahipleri belirlenip ev almaları sağlanacak. Kura sonucu bu kategoriden ev alamayanlar katılımılar diğer kategoride ki başvuru sahipleri ile yeniden kuraya katılırlar.
  3. Diğer konut alıcı adaylar idarenin genel uygulamalarında olduğu gibi başvuru sayısı baz alınarak gerekli görüldüğü hallerde kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura çekiliş yeri ve programı kararlaştırıldıktan sonra belirtilir.

Burada yedek ve asil olmak üzere hak sahibi olamayanlar başvuru bedelini kura çekiliş tarihi itibari ile 2 iş günü sonrasında Ziraat Bankası A.Ş. yetkili şubelerine giderek alabilirler.

Proje de bağımsız bölüm listesi ve konutlar için belirlenen fiyatlar belirlenip idarece belirlenen tarihte konut belirleme kurası çekilir. İhale sonrası konut sayısının azalması durumunda konut belirleme çekilişi ile beraber ilk kurada belirlenmiş olan hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası hak sahiplerine konutlar teslim edilir.

Konut Sözleşmesi

Konut belirleme kurası yapılır ve konutu belli olan alıcılar idare tarafından belirlenecek ve ilan edilecek tarihleri Ziraat Bankası merkez şubesinden gayrimenkul satış sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştirebilirler.

  • Sözleşme imzalama aşamasına gelindiğinde adrese dayalı kayıt sistemine göre projenin bulunduğu il sınırları içinde bir yıldan uzun süredir oturuyor olmak.
  • Bunu kanıtlayacak belge hane halkı gelirinin 5.500 TL'den daha az olduğunu kanıtlayan gelir belgesi gerekli görüldüğü takdirde istenecek belgeler ile beraber ilan edilen tarihlerde ibraz edilerek başvuru şartları sağlanır.

TOKİ Açık Satış Konut Duyuruları

TOKİ açık satış duyurusunu kurumsal internet sitesinde satışlar sayfası üzerinden duyurmaktadır. Bu sayfada hem açık satış konutları hem de açık artırma ile satılacak konutlar yer alıyor. Bu durum kurum tarafından yapılan açıklamalarla belirtilmiş olup açık satış duyuruları genellikle 6 ay olarak gerçekleştirilmektedir. Ancak talep yoğun olduğundan bu süre dolmadan satış tamamlanıyor ve ilan kapatılıyor. Açık satış duyurularında vatandaş konutlara başvuru önceliğine göre sahip olabiliyor ve Halk Bankası aracılığıyla başvurusunu yapıp proje durumuna ya da konutlar için değişmekle birlikte 240 aya kadar vade veriliyorlar.

TOKİ Başkanlığı ihale ile satışa çıkardığı konutlar için ise önce ihale günü oluşturur. Başvuruda bulunulması ile ihaleye katılım gerçekleşir. İhalede satılan evlere en yüksek teklif verenler evleri satın alabilir.

Açık Satış İlanı Listesi Ne Anlama Geliyor?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan TOKİ gelir grubu için çekilişsiz kurasız başvuru önceliğine göre konut satışı gerçekleştiriyor. Daha önce TOKİ tarafından alt gelir grubu için oluşturulan ve satışa sunulan konutlardan TOKİ sonunda kalanlar için ayrıca bir kura yapılmıyor ve bu evler çekilişsiz satışa sunuluyor. Kura çekilişinde adı çıkan vatandaş TOKİ başvuru şartlarını taşımadığı tespit edildiğinde hak sahipliğinden iptal ediliyor ve yeterli başvuru olmadığı durumlarda konutun satılmaması gibi bir durum oluşuyor. TOKİ tarafından cazip koşullar ve düşük fiyatlarla bu konutlar satılıyor.

TOKİ Alt Gelir Grubundan Kimler Ucuz Konut Projeleri İçin Başvuru Yapabilir?

  • Türk vatandaşı olmak
  • Konut projesinde yer aldığı il ve ilçe sınırında bir yıldan uzun süredir ikamet etmek
  • TOKİ'den konut almamak veya TOKİ kredisi kullanmamış olmak
  • Konut başvurusu yapacakların eşine veya kişinin kendine bakmakla yükümlü olduğu velayeti altındaki çocuklarına ait tapu kayıtlı bağımsız herhangi bir taşınmaz kaydı bulunmamak
  • Başvuruda bulunacak kişinin 25 yaşında büyük olması
  • Hane halkı geliri 2 bin 600 lirayı aşmaması şartları yer alıyor.

TOKİ’den Nasıl Ev Sahibi Olunur?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan açık satış ilanları üzerinden açık satış yapılan evlerden Halkbank ve Ziraat Bankası şubelerinde belirtilen tarih aralıklarında başvuru yapıp ev sahibi olabilirsiniz. Açık satış ilanları başvuru önceliğine göre yapılmakta olup banka şubesine ilk başvuru yapan 10 kişi bu evleri almaya hak kazanırken, 11. kişi bu imkanı kaybeder.


Orhaneli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı

23 Nisan'da Osmangazi'de çocuklar makamı devraldı

Kastamonu'da taksi şoförü silahla vurularak öldürüldü

Bursaspor Divan Kurulu, önemli ziyaretler gerçekleştirdi

Bursa'da kahraman berber müşterisinin hayatını kurtardı

Mudanya’da 23 Nisan bayramı coşkusu

Yıldırım'da hayat çocuklara güzel

Bursa'da otomobil ve otobüs çarpıştı, maddi hasar oluştu

Yerli otomobil Togg Mudanya jandarmaya tahsis edildi

Bursa’da kaçak avlanan balıkçılara operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz

Bursa'da 23 Nisan coşkusu: Vali makamı Buğlem Çevik'e emanet

Bursa'da 23 Nisan Coşkusu: Zeyna Defne Kesmez makamı devraldı

23 Nisan’da yürek burkan görüntü

Uludağ Elektrik’ten çocuklara anlamlı 23 Nisan kutlaması

Beşiktaş’ta restoranda yangın paniği

Balıkesir’de motosiklet çalan hırsızlar kısa sürede yakalandı

Halil Umut Meler, EURO 2024’te görev alacak

İnegöl'de 23 Nisan coşkusu

Anıtkabir'de 23 Nisan coşkusu

Irak ve Suriye'de 19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Bursa Gemlik'te istinat duvarı çökmesi sonrası soruşturma başladı!

Maliye vergi kaçakçılığının peşinde: Kiralık IBAN sahipleri dikkat!

Meteoroloji uyarıyor: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Trafikte kurşun yağdırdı...27 yıl hapis cezası olan şahıs böyle yakalandı

Bursa ve Balıkesir'de Mahzen-31 operasyonu

Bursa'da çocuklar belediye başkanı oldu, kentin geleceğini tartıştı

Yardımsever hırsız kamerada

Zincirleme kaza kamerada

Uludağ’da vatandaş tilkiyi elleriyle besledi

Yükleniyor