“Uzay yolcusu kalmasın” Osmangazi bilim şenliği büyük coşku ile açıldı

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenip TUBİTAK tarafından desteklenen “Uzay Yolcusu Kalmasın Osmangazi Bilim Şenliği” programının açılış tören büyük bir coşku ile Bursa Fetih Müzesinde gerçekleştirildi

EĞİTİM 13.10.2022 16:01:00 0
“Uzay yolcusu kalmasın” Osmangazi bilim şenliği büyük coşku ile açıldı

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenip TUBİTAK tarafından desteklenen “Uzay Yolcusu Kalmasın Osmangazi Bilim Şenliği” programının açılış tören büyük bir coşku ile Bursa Fetih Müzesinde gerçekleştirildi. Açılış konuşması Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan ÇOKGEZER yaptı. Gürhan ÇOKGEZER proje hakkında bilgi verdi.

Projede 3 gün boyunca 47 atölye etkinliği, 5 gösteri, 2 yarışma ve 3 sergi yer alacağını, 7 farklı bilim insanının toplum ile buluşması sağlanacağını, tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerin ve yetişkinlerin yaparak – yaşayarak öğrenme imkanı bulacaklarını ifade etti.

Gerçekleşecek olan bilim şenliğinde araştırma aşamasından uygulama aşamasına kadar bu süreçte emeği geçen tüm eğitimcilere ve öğrencilerere, projeye destek veren Osmangazi Kaymakamlığına, Bursa Büyükşehir Belediyesine, Osmangazi Belediyesine, Uludağ Üniversitesine, Bursa Teknik Üniversitesine, Türk Hava Kurumu Üniversitesine, Zeytinburnu Belediyesine, BTSO Bursa Ticaret Ve Sanayi Odasına, Türkiye Uzay Ajansı’na, İlçe Sağlık Müdürlüğüne, İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Limon Cateringe teşekkürlerini sunarak, ülkemiz adına uzaya gidecek ilk insanın bu öğrencilerin  arasından çıkması temennisinde bulundu.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Beytullah SEFERLER ise yaptığı açıklamada : “Başta gençlerimiz olmak üzere ülkemiz insanının; uzay ve havacılık farkındalığının artırılması, milli çalışmaların tanıtılması, genç nesillere uzay havacılık teknolojilerinin sevdirilerek, bu alanlarda oluşturulacak temellerin atılması amacıyla yapılan bilim şenliğinin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Süleyman ÇEVİK ise :” Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, gençlerimiz çok iyi bir eğitimle milletine, ülkesine faydalı bireyler olacaklardır. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler eğitime yüzde yüz destek kapsamında okullarımızda seminerler, festivaller, eğitimler ve çeşitli etkinlikler düzenlemekte olup fiziki olarak laboratuvarlar yaparak öğrencilerimize faydalı olmayı hedefliyoruz. Bu tür etkinlikler çocuklarımıza aşılanarak geleceğimizin büyük adamlarına ilham kaynağı olacaktır.” dedi.

Osmangazi Kaymakamı Ali PARTAL :”TUBİTAK 4007 projelerinde ilk 49 proje arasına girerek etkinlik gerçekleştirmeye hak kazanmasından dolayı Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü, etkinlikte görev alan öğretmenleri tebrik etti. Ülkemizde Havacılık ve uzay çalışmalarında yerli ve milli çalışmalar yapılmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız teknolojiyi de kullanarak farkındalık yaratacaklardır.” dedi. Uzay Yolcusu Kalmasın Osmangazi Bilim Şenliği Etkinlikleri Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Bilim Teknoloji Merkezi, GUHEM ve Karagöz Müzesinde 13-14-15 Ekim tarihlerinde eş zamanlı olarak üç gün süreyle eğitim kademesindeki tüm öğrencilerimizin ve halkımızın katılımına ve ziyaretine açık olacaktır.


Orhaneli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı

23 Nisan'da Osmangazi'de çocuklar makamı devraldı

Kastamonu'da taksi şoförü silahla vurularak öldürüldü

Bursaspor Divan Kurulu, önemli ziyaretler gerçekleştirdi

Bursa'da kahraman berber müşterisinin hayatını kurtardı

Mudanya’da 23 Nisan bayramı coşkusu

Yıldırım'da hayat çocuklara güzel

Bursa'da otomobil ve otobüs çarpıştı, maddi hasar oluştu

Yerli otomobil Togg Mudanya jandarmaya tahsis edildi

Bursa’da kaçak avlanan balıkçılara operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz

Bursa'da 23 Nisan coşkusu: Vali makamı Buğlem Çevik'e emanet

Bursa'da 23 Nisan Coşkusu: Zeyna Defne Kesmez makamı devraldı

23 Nisan’da yürek burkan görüntü

Uludağ Elektrik’ten çocuklara anlamlı 23 Nisan kutlaması

Beşiktaş’ta restoranda yangın paniği

Balıkesir’de motosiklet çalan hırsızlar kısa sürede yakalandı

Halil Umut Meler, EURO 2024’te görev alacak

İnegöl'de 23 Nisan coşkusu

Anıtkabir'de 23 Nisan coşkusu

Irak ve Suriye'de 19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Bursa Gemlik'te istinat duvarı çökmesi sonrası soruşturma başladı!

Maliye vergi kaçakçılığının peşinde: Kiralık IBAN sahipleri dikkat!

Meteoroloji uyarıyor: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Trafikte kurşun yağdırdı...27 yıl hapis cezası olan şahıs böyle yakalandı

Bursa ve Balıkesir'de Mahzen-31 operasyonu

Bursa'da çocuklar belediye başkanı oldu, kentin geleceğini tartıştı

Yardımsever hırsız kamerada

Zincirleme kaza kamerada

Uludağ’da vatandaş tilkiyi elleriyle besledi

Yükleniyor