Yıldırım'da tapu seferberliği devam ediyor

Yıldırım Belediyesi 6 mahalle imar uygulamaları kapsamında Arabayatağı ve Çınarönü mahallelerinde 4 bin 166 hak sahibine tapularını dağıtırken 20 bin 500 tapunun ise teknik çalışmalarını tamamladı.

GÜNDEM 12.09.2025 15:34:00 0

Yıldırım

Yıldırım Belediyesi, Arabayatağı, Çınarönü, Ulus, Yavuzselim, Mevlana ve Hacivat mahallelerinde sürdürdüğü 6 mahalle İmar Uygulamalarının ikinci etabını tamamladı. Bu kapsamda Arabayatağı ve Çınarönü mahallelerinde 4 bin 166 hak sahibine tapuları dağıtıldı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, AK Parti ve MHP il yöneticileri, hak sahipleri katıldı. Yıllardır süren mülkiyet sorununu çözüldüklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilk günden itibaren temel hedeflerinin Yıldırım’ı daha planlı, daha yaşanabilir ve daha dirençli bir kent haline getirmek olduğunu vurguladı. 

 

20 BİN 500 TAPU İÇİN GERİ SAYIM

6 mahalle İmar Uygulamaları birinci etabında 251 hak sahibinin tapusunun teslim edildiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, “İkinci etapta ise imar uygulamaları sonuçlandı, 4 bin 166 tapuyu bugün sizlere teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üçüncü ve Dördüncü etaplarda ise belediye olarak sorumluluğumuzdaki tüm teknik çalışmaları tamamladık. 20 bin 500 tapunun tescil süreci Tapu Müdürlüğü’nde devam ediyor. Bu işlemler tamamlandığında bu bölgemizdeki mülkiyet problemi tamamen ortadan kalkacak” dedi.

 

 

HEM VATANDAŞ HEM KAMU KAZANIYOR

İkinci Etap İmar uygulaması ile 230 bin metrekarelik sosyal donatı alanının bedelsiz olarak kamuya kazandırıldığını da aktaran Başkan Yılmaz, “Bu kapsamda; 61 bin metrekare park alanı, 6 bin metrekare okul alanı, 9 bin metrekare açık spor tesisi, 600 metrekare otopark, 2 bin 700 metrekare aile sağlığı merkezi, 7 bin metrekare pazar alanı, 650 metrekare sosyal kültürel tesis alanı elde ettik. Böylece bir taraftan insanlarımıza güvenli modern güvenli konutlar yapma imkanı sağlarken diğer taraftan da sosyal alanlarla desteklenmiş, ulaşım ve altyapı sorunları olmayan marka değeri yüksek bölgeler oluşturuyoruz. Her mahallemizi, her sokağımızı, her metrekareyi akılcı bir planlama ve insan odaklı bir yaklaşımla dönüştürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından hak sahiplerine tapuları dağıtıldı. 

Büyükşehir Ata'nın huzurunda

Bursaspor, Gebzespor karşısında puansız ayrıldı

Gençler Ata'nın huzurunda

Türkiye’de İlk: Lise öğrencileri tercihten önce üniversiteli oluyor

Türkiye’nin 3. Astronotu Gökhan Erdem uzay deneyimini GUHEM’de öğrencilerle paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devlet Bahçeli ile aramızda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil"

Suriye'ye kaç kişi döndü?

Balıkesir Sındırgı’da deprem: Bursa ve çevre iller de sallandı

Yüzyılın konut projesi'ne yoğun ilgi: Başvurular yarın başlıyor

Demokrat Parti Bursa'da yeni dönem! Yeni İl Başkanı Ali Kamil Goral oldu

Bursaspor, zirve yarışı için Gebzespor deplasmanında

Trafik cezaları ikiye katlandı: Yeni dönem başlıyor!

Okullarda ilk ara tatil başladı

Nilüfer’de bir ilk! Gece Kreşi hizmeti başladı

Bursa’nın sanayi vizyonu Malatya’ya ilham oldu

Japon uzmandan Bursa’ya şok tahmin ve Yediselviler’de ezber bozan dönüşüm

Başkan Yılmaz: "Yıldırım için büyük düşünüyor, büyük dönüşüyoruz"

Bursasporlu idarecilere ceza!

Kültürün kalbi Osmangazi’de atıyor

TÜİK: Aylık en yüksek reel getiriyi külçe altın sağladı

Yılın son enflasyon raporu açıklandı

Osmangazi’de silah ticareti operasyonu

Başkan Özdemir sorunları yerinde dinledi

LGS 2026 sınav tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e tepki: “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor”

Özgür Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı

Motorine bu gece zam geliyor

Nilüfer Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ üzerinden sert polemik!

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

Gemlik'te 800 üye AK Parti'ye katıldı

Yükleniyor