YKS’nin birinci oturumu TYT sona erdi.

YKS’nin birinci oturumu TYT sona erdi.

GÜNDEM 8.06.2024 15:47:18 0
YKS’nin birinci oturumu TYT sona erdi.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. İstanbul Üniversitesi’nde sınava giren öğrenciler, sınav esnasında yaşadıkları stresi gazetecilere anlattı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15’te başladı. İstanbul Üniversitesi’nde sınava giren öğrenciler sınavda ter döktü. Sınava giren öğrencilerin velileri de Üniversite’nin önünde çocukların sınavdan çıkmasını bekledi.

3 milyon 120 bin 878 aday sınava girdi
Sabahın erken saatlerden itibaren okullara gelen öğrenciler, sınav salonlarına alındı. TYT’nin saat 10.15’te yapılan birinci oturumu TYT’ye 3 milyon 120 bin 878 aday girdi. TYT’de adaylara Türkçe Testi’nde 40, Sosyal Bilimler Testi’nde 20, Temel Matematik Testi’nde 40, Fen Bilimleri Testi’nde 20 soru olmak üzere toplam 120 soru sorulacak ve 165 dakika süre verildi.
“Mezuna bırakıyorum”
Sınavdan çıkan bir öğrenci, “Mezuna bırakıyorum. Sınav çok zordu. Matematik çözemedim, biyoloji çözemedim, Türkçe çözemedim her şıkkın 2-3 cevabı vardı, çok kötüydü. Süre yeterli değildi, çözebilene yetecek bir sürede değildi. Bu sene olmadı” dedi.
“Süre gayet yeterliydi”
Sınava giren Kaan Baştürk verilen sürenin yeterli olduğunu söyleyerek, “Türkçe bölümü zordu, iki şıklar arasında kaldığımız zamanlar oldu. Bazı cümlelerde de gariplik vardı. Onun dışında sınav güzeldi. En zor ders Türkçeydi. Sayısal bölümünde fizik biraz zordu. Onun dışında biyoloji basitti. Kimya da orta derecede kolaydı. Süre gayet yeterliydi. İlk çıkanlardan oldum” şeklinde konuştu.
“Sayısal konusunda iyi değilim ama Türkçe beni şaşırttı”
Türkçe sorularının kolay olduğunu söyleyen bir öğrenci ise, “Bence Türkçe çok kolaydı. Ben Türkçe’nin bu kadar kolay olmasına şaşırdım. Sayısal konusunda iyi değilim ama Türkçe beni şaşırttı. Sayısala fazla çalışmadığım için bir şey diyemeyeceğim. Ama Türkçe’de iyiydim. Sınava ilk kez girmediğim için stresli değildim. AYT ve dil sınavına da gireceğim” ifadelerini kullandı.
YKS’nin ikinci oturumu AYT’de yarın sabah saat 10.15’te başlayacak.

Bursaspor'dan deplasmanda 6 puanlık galibiyet!

Bursa milletvekili, Özgür Özel'in A takımında

“Kadın Sığınağı” ilk gösteriminde büyük beğeni topladı

Osmaniye'de katliam gibi kaza yaşandı

Bursa'da lezzetler gün yüzüne çıkıyor

Nilüfer’de gönüllülük ve dayanışma buluşması

Osmangazi’de cumhuriyetin eğitimci ilk kadın milletvekilleri konuşuldu

Yeni araştırma: İl olmaya en yakın ilçeler belli oldu

TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri konuşuldu

Başkan Taban gençlere kulak verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

Nilüfer'de su kesintisi

Nilüfer’de renkli yılbaşı hazırlığı

Mudanya’ya değer katan proje

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Bursa’da Engel Tanımayan Bilim Yolculuğu

Black Friday Çılgınlığı: İndirim mi, Toplumsal Yanılsama mı?

Osmangazi’den kadın haklarına güçlü vurgu

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Yükleniyor