Abdulvasih Duran

Müminler Allah'ı çok severler. Rabbimiz Kur'an'da şöyle buyuruyor:

-"Allah onları sever onlar da Allah'ı severler"(Maide,54).

-"...Müminlerin Allah'a olan sevgisi daha güçlü bir sevgidir..."(Bakara,165). 

   Bu ayetlerden de anlaşılıyor ki Allah'a olan sevgi hem en doğru sevgidir, hem de bilinçli ve şuurlu bir sevgidir. 

   Buna karşılık beyin yıkanarak oluşturulan sevgiler vardır. Bu tür sevgiler Allah'tan çok kendi menfaatlerini ön plana çıkartanların metodudur. Yanlış yolda olmalarına rağmen " Sen öbür dünyada hoca efendiye ne cevap vereceksin'  türü dini kullanarak kendilerine oy  sağlamaya çalışmalarıdır. 
    Bu tür sahtekarlıkları  Kur'an reddeder. Kur'an'ın metodunda kıssalar ve temsiller vardır. Yani 'Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla' türü ince anlatımlar vardır.Kur'an kıssalarla bu türlü insanları uyutan,yanlışa sokan,aldatan insanları tanıtır.Bu tür sahtekarlar kendilerine kazandırdıkları sevgileri ,hak ederek değil dinin kavramlarını kötüye kullanarak sağlamaya çalışırlar. 

Bu sahte kişiler, mutlak itaat,teslimiyet, v.b.ifadelerle saf insanları kendilerine bağlamaya çalışırlar.Bu saf insanların din simsarcılara olan sevgileri şuurlu ve bilinçli değildir.

Kur'an bunu "Samiri" adında ki bir Yahudi din sahtekarının Hz.Musa'nın (as) Tur dağına çıkmasından yararlanarak yaptığı "BUZAĞI" örneğiyle anlatır.Buzağı cansız bir heykeldir.Ancak Samiri bu heykel sevgisini akılla,mantıkla değil aldatarak insanlara aşılar.Kur'an buna "Buzağı sevgisi içirildi" deyimini kullanır.

   Kurban olduğum Kur'an ne kadar müthiş ifadeler kullanıyor.Çünkü "İçirmek" hiçbir işleme tabi tutmadan direk insanın içine bir şeyin girmesidir.Çiğnemek yok,emek yok hatta tadını bile alamadan doğrudan mideye iniyor.

Aynen bunun gibi günümüzün sahtekar oy avcıları  kendilerine olan sevgiyi içiriyorlar.Araya düşünme payını koymadan, emek sarf etmeden,karşıdakinin aklını ve iradesini alarak yaptıkları "BİR BUZAĞIYA"' oy vermeye çağırıyorlar.

   Sahi siz böylesi bir kimseye CHP' yi ve Kılıçdaroğlu' nün iç yüzünü anlatabilirmisiniz? 
   CHP' nın ve Kılıçdaroğlu' nun broşörlerini dağıtan bazı çarşaflı ve sakallı insanlara gittikleri yolun yanlış olduğunu anlatabilirmisiniz?

Kesinlikle hayır.Çünkü:

"...kalplerine buzağı sevgisi içirildi" (Bakara,93).


SEVGİNİN İÇİRİLMESİ

Diyebiliriz ki hayattaki bütün iyi ve faydalı işler sevginin sonucunda oluşurlar.

27.05.2023 12:03:00