Tarih: 02.01.2026 12:25

ABD Başkanı Trump'tan İran'a tehdit!

Facebook Twitter Linked-in

ABD Başkanı Donald Trump, İran'daki protestolara ilişkin Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, "İran, barışçıl protestoculara ateş açıp öldürürse ABD onların yardımına gelecektir. Silahlarımız hazır ve tetikteyiz" dedi.

ABD–İran Gerilimi Tırmanıyor

Haziran ayında İsrail'in İran'a yönelik başlattığı saldırılar ve ardından ABD'nin İran'daki Fordo nükleer tesisini bombalamasıyla birlikte iki ülke arasındaki gerilim üst seviyeye çıktı. Yaşanan çatışmalar sırasında ABD ve İsrail cephesinden İran yönetiminin meşruiyetine yönelik açıklamalar yapılırken, ülkede rejim karşıtı söylemler de kamuoyunda daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Bu süreçte bazı çevrelerde devrim çağrılarına varan ifadeler dikkat çekti.

İran'daki Protestolar Büyüyor

İran'da ise ekonomik kriz, sokaklara taşan protestoların fitilini ateşledi. Döviz kurunda yaşanan sert yükseliş ve yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü ciddi şekilde düşerken, esnaf ve tüccarların öncülüğünde başlayan eylemler kısa sürede hükümet karşıtı gösterilere dönüştü. İran riyalinin bir gün içinde dolar karşısında rekor düzeyde değer kaybetmesi, toplumdaki rahatsızlığı daha da artırdı. Ekonomik sıkıntıların derinleşmesiyle protestoların yayılma eğilimini sürdürdüğü belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —