Tarih: 24.01.2026 11:02

ABD’de kar ve soğuk alarmı, marketler boşaldı!

Facebook Twitter Linked-in

ABD'nin büyük bir bölümünü etkisi altına alacak sert kış koşuları, süpermarketlerde alışveriş telaşına yol açtı. Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) tarafından yapılan açıklamada, ilerleyen günlerde ülkenin yarısından fazlasının yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların etkisi altında kalacağı belirtildi. Yetkililer, halkı mümkün olduğunca evde kalmaları konusunda uyardı.

Teksas'tan doğuya doğru ilerleyecek hava sistemi, orta ve doğu kesimlerde yaygın buzlanma ve tehlikeli soğuklar getirecek. Açıklamalara göre, kuzey bölgelerde kar kalınlığı yaklaşık 30 santimetreye ulaşabilirken, güneyde Teksas ve Virginia'yı kapsayan geniş alanda karla karışık yağmur etkili olacak. Uzmanlar, pazar gününe kadar en az 172 milyon kişinin olumsuz hava şartlarından etkilenebileceğini vurguladı.

Yoğun kar ve buz uyarısı, Amerikalıları marketlere yöneltti. New York ve New Jersey civarındaki süpermarketlerde su, ekmek, makarna gibi temel gıda ürünleri hızla tükenirken, alışveriş arabaları neredeyse dolup taştı. Market zincirleri ek sevkiyat yaparken, yetkililer felaket öncesi hazırlıkların önemine dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —