Menü ON6 | Bursa Haber, Bursa Son Dakika Haberleri, kanal16, on6, 16 haber
Tarih: 13.03.2026 13:50
Enes Çelik’ten PFDK'ya sert tepki

Enes Çelik’ten PFDK'ya sert tepki

Facebook Twitter Linked-in

PFDK, söz konusu maçta Muşspor'a 2 maç seyircisiz oynama cezası verirken, Bursaspor'a 1 maç deplasmanda seyircisiz oynama ve 55 bin TL para cezası uygulamıştı.

"Cezayı çok fazla buluyoruz"

Çelik, deplasmanda yaşanan olayların boyutuna dikkat çekerek, "Deplasmanda kafası yarılan, videolu, fotoğraflı, belgeli o kadar taraftarımız olmasına rağmen Muşspor'a verilen 2 maç seyircisiz oynama cezasını çok fazla buluyoruz. Bu cezaya itiraz edilerek Bursaspor'a eklenmesini talep ediyoruz" dedi.

Başkan, yaşanan olayların görüntüler ve belgelerle kayıt altına alındığını belirterek sürecin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Bir taraftarımızın ölmesi mi gerekiyordu?"

Enes Çelik, "Konuşacak bir şey yok. İlla bir taraftarımız beyin kanaması geçirip ölmesi mi gerekiyordu? Artık bir şey demiyorum. Adalet dağıtması gereken kurumlar görevini yapmıyor, yazık" ifadelerini kullandı.

Çelik, yaşanan olaylar sonrası Bursaspor taraftarlarının ciddi şekilde mağdur olduğunu belirtti ve verilen cezanın kamuoyunda da tartışılacağını söyledi. Bursaspor yönetiminin PFDK kararına karşı hukuki yolları değerlendirerek itiraz sürecini başlatması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —