Kent yaşamının niteliğinin sahadaki emeğin gücüyle yükseldiğini belirten Özdemir, bir kentin onu yönetenlerle değil, ona değer katan insanlarla büyüdüğünü söyledi. Çalışanların gösterdiği her hassasiyetin bir çocuğun güvenine, bir ailenin huzuruna ve kentin geleceğine katkı sunduğunu dile getirdi. Belediyecilik anlayışlarını ise "Sadece sokakları ve parkları değil, yaptığımız işin vicdanını da temiz tutmak istiyoruz" sözleriyle özetledi.

Toplantının en dikkat çeken anlarından biri, Park ve Bahçeler çalışanı Erdal Demirtaş'a verilen teşekkür belgesi oldu. Görev yaptığı parkta yağmur sonrası ıslanan kaydırağı fark eden Demirtaş'ın, çocukların güvenliği için kaydırağı kendi kıyafetiyle silmesi takdir topladı.
Bu davranışın belediyenin hizmet anlayışını simgelediğini belirten Özdemir, Demirtaş'a teşekkür belgesi ve hediye çeki takdim etti. Nilüfer'i farklı kılanın sahip olunan imkânlardan çok kente duyulan sorumluluk ve karşılıklı saygı olduğunu ifade eden Özdemir, tüm personele emekleri için teşekkür ederek hizmet kalitesini birlikte yükseltmeye devam edeceklerini söyledi.