Tarih: 15.05.2016 11:26

AKALANLI KADINLAR BURSA İPEĞİNİ CANLANDIRIYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

Bütünşehir uygulamasıyla birlikte adeta kırsal kalkınma hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, kırsaldan kentin önüne geçmek için her bölgenin ekonomik yapısına uygun farklı sosyal projeleri de hayata geçiriyor.

 

Orhaneli´nin Akalan Mahallesi sakinlerinden gelen yoğun talep üzerine bu bölgede BUSMEK kurs merkezi açan Büyükşehir Belediyesi, ipek halı dokuma kursları ile düne kadar ellerinde çapa ile bağ bahçe işlerinde çalışan kadınları nitelikli işgücü haline getirmeye başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile birlikte dokuma tezgahlarının başında Bursa ipeğine hayat veren ve ipek halı dokuyan kursiyeri ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle hanımların meslek sahibi olup, aile ekonomisine katkı sağlaması bakımından BUSMEK´in önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

 

BAŞKAN ALTEPE´YE TEŞEKKÜR


Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da Akalan´ın hem kadınları hem de erkekleriyle çok çalışkan olduğunu ve 61 mahalle arasında göç vermeyen 3 mahalleden biri olduğunu hatırlattı.

 


/kanal16haber.com/2016-5/15/122226164b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —