ARAKANLI MÜSLÜMANLAR KATLEDİLİYOR

ARAKANLI MÜSLÜMANLAR YA KATLEDİLİYOR YA DA GÖÇE ZORLANIYOR

ARAKANLI MÜSLÜMANLAR KATLEDİLİYOR
/kanal16haber.com/2017-12/14/182742760b.mp4
DÜNYA 14.12.2017 18:22:55 0

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Myanmar´da Ağustos ayında başlayanşiddet olaylarında bir ay içinde 6700 Arakanlı´nın öldürüldüğünü açıkladı.

MSF´nin, Bangladeş´e kaçan Arakanlılarla görüşerek yaptığı araştırmaya dayandırdığı veriler, bugüne kadar açıklanan resmi ölüm rakamlarının oldukça üzerinde.

Resmi açıklamalara göre, olaylarda 400 kişi yaşamını yitirmişti.

MSF bu verilerin, ´Myanmar´ın yaygın çaptaki şiddetinin bugüne kadarki en açık göstergesi olduğunu´ belirtti.

Örgüt, Ağustos ayında başlayan olaylardan sonra 647 bin Arakanlı´nın Bangladeş´e kaçtığını belirtti.

MSF´ye göre, 25 Ağustos ve 24 Eylül tarihleri arasında Myanmar´da en az 9000 Arakanlı hayatını kaybetti.

´En ihtiyatlı tahminlere göre bu ölümlerden en az 6700´ünün şiddet sonucu gerçekleştiğini´ belirten örgüt, ölenlerden en 730´ununsa beş yaş altındaki çocuklar olduğunu belirtti.

Myanmar ordusu, Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu´nun, Arakan eyaletindeki polis noktalarına saldırı düzenlemesi ardından büyük bir operasyon başlatmıştı.Myanmar ordusu daha önceki açıklamalarında, ´olaylarda yaklaşık 400 kişinin öldüğünü, bu kişilerin de büyük bölümünün de Müslüman teröristler olduğunu´ öne sürmüştü.Ordu, operayonla ilgili yaptığı soruşturmanın sonucunu da Kasım ayında açıklamış ve insan hakları ihlali suçlamalarını reddetmişti.Myanmar ve Bangladeş, Bangladeş´teki kamplarda yaşayan yüz binlerce Arakan Müslümanı´nın Myanmar´a geri yollanmasını amaçlayan bir anlaşma imzaladı.