BM´DEN ARAKAN KARARI! ?SOYKIRIM´

BM: Myanmarlı generaller yargılansın

 BM´DEN ARAKAN KARARI! ?SOYKIRIM´
/kanal16haber.com/2018-8/27/161313757b.mp4
GÜNDEM 27.08.2018 16:05:30 0

BM´DEN ARAKAN İÇİN ?SOYKIRIM´ KARARI

Arakanlı Müslümanların uğradığı zulüm Birleşmiş Milletler tarafından da tescillendi.

Birleşmiş Milletler tarafından kurulan Uluslararası Myanmar Bağımsız Araştırma Misyonu, yaklaşık 18 ay süren çalışmalarının ardından elde ettiği bulgulara ilişkin hazırladığı raporu, Myanmar´daki Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı katliamın 1. yılında açıkladı.

Myanmar ordusu ve fanatik Budistlerin Arakanlı Müslümanlara yönelik cinayet, tecavüz, işkence ve keyfi tutuklamalar dahil insan hakkı ihlallerinin ortaya çıkarılması amacıyla kurulan Misyon´un raporunda çarpıcı ifadelere yer verildi.

MYANMARLI GENERALLER YARGILANSIN TALEBİ

Arakanlı Müslümanların, başta Myanmar ordusu ve diğer güvenlik güçlerinin apaçık insan hakları ihlalleri ve istismarlarına uğradığı vurgulanan raporda, tüm bu eylemlerin "Uluslararası hukuka göre şüphe götürmeyecek şekilde ağır suçlar" olduğunun altı çizildi.

Uluslararası Myanmar Bağımsız Araştırma Misyonu, Myanmar ordusunun Genelkurmay Başkanı´nın da aralarında bulunduğu üst düzey ordu generallerinin Arakanlı Müslümanlara yaptığı soykırım nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi´nde yargılanmasını istedi.