ÇİFTE CİNAYET DAVASINDA SONA DOĞRU

3 SANIK BİR KEZ DAHA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

ÇİFTE CİNAYET DAVASINDA SONA DOĞRU
ASAYİŞ 16.04.2015 20:15:13 0

Geçtiğimiz yıl ocak ayında Sabri Öztürk ile Ferhat Yavuz’un öldürülmesiyle başlayan çifte cinayet davası yapılan duruşma ile devam etti. Sabri Öztürk ve Ferhat Yavuz’u öldürme suçlarından yargılanan İlker A., Kadir G. ve Ali M. yapılan duruşmada bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Mahkemede söz alan sanıkların avukatları müvekkillerinin cinayetleri kullandıkları uyuşturucunun etkisi altında işlemiş olabileceklerini söyleyerek rapor istedi. Ayrıca her 3 sanığın yapılan kan tahlillerinde uyuşturucu kullandıkları tespit edildi.

Duruşmada söz alan sanıklardan Kadir G., Ali M. ve İlker A.’nın cinayetleri kendi üzerine yıkmak istediklerini söyleyerek, “Bunlar 25 yıllık arkadaşlar. Ben ikisini de tanımam.” Dedi.

Sanıklara söz verilmesinin ardından iddia makamı mütalaası okundu. Savcılık tarafından hazırlanan mütalaada sanıkların kasten ve planlayarak cinayet işleme, suçu saklama, nitelikli yağma ve gasp, hırsızlık, uyuşturucu madde kullanma, kişiyi hak ve hürriyetlerinden yoksun kılma suçlarından yargılanması talep edildi.

Mahkeme 15 Mayıs tarihine ertelendi.