Tarih: 05.01.2018 17:23

?DÖRT MEVSİM ULUDAĞ ÇALIŞTAYI´ BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Çalıştayın ilk gününde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa´ya gönül bağının olduğunu belirterek, bakanlık olarak Uludağ´ı büyütmek için bütün desteği vereceklerini kaydetti.

Bakan Eroğlu, Uludağ ile ilgili master planı hazırladıklarını belirterek hedeflerinin Uludağ´ı tam manasıyla Dünya´da tanınan bir merkez yapmak olduğunu vurguladı.

Eroğlu´nun ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da Bursa´nın en önemli değerlerinden biri olan Uludağ´ın yeni bir vizyonla ele alınmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi...

Çalıştayda Uludağ´ın 12 ay turizme hizmet etmesinin sağlanması amaçlanırken bölge, spor sağlık ve kongre turizmine açılacak. 9 otelden 5´inin yenilenmesi onaylanırken, 41 bin metrekare alandaki yıkım ise tamamlandı. Bölgeye yapılacak 4 otel ile birlikte misafir kapasitesinin artması hedeflenirken, Uludağ´ın ayrıca dağ yürüyüşü, kampçılık, eko turizm kongre ve spor turizmine de daha elverişli hale getirilmesi de amaçlanıyor.

İki gün sürecek çalıştaydaki oturumlarda yönetim modelinin belirlenmesi, marka değerinin artırılması ve pazarlama stratejisi, turizm çeşitliliğinin artırılması, turizm tesisleri ve işletmelerin geliştirilmesi, altyapı hizmetlerinin güçlendirilmesi, Uludağ Milli Parkı´nın korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir kullanım stratejileri ile spor aktivite alanlarının geliştirilmesi konuları ana gündem olarak ele alınacak.


/kanal16haber.com/2018-1/5/173758514b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —