?GIDA SEKTÖRÜNDE YENİ YAKLAŞIMLAR?

BURSA´DA 4. BURSA ULUSLARARASI GIDA KONGRESİ BAŞLADI

 ?GIDA SEKTÖRÜNDE YENİ YAKLAŞIMLAR?
/kanal16haber.com/2017-9/28/183816710b.mp4
GÜNDEM 28.09.2017 18:34:38 0

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından "Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar" temasıyla düzenlenen 4. Bursa Uluslararası Gıda Kongresi başladı.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi´nde 2 gün sürecek olan "Gıda Sektöründe Yeni Yaklaşımlar" temasıyla düzenlenen 4. Bursa Uluslararası Gıda Kongresinde kamu ve özel sektörden uluslararası, ulusal ve yerel uzmanlar, temsilciler ve akademisyenler yer aldı.

Yaklaşık 10 oturumdan oluşacak olan kongrenin açılışında konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünya ekonomileri için enerjiyle birlikte en stratejik sektörlerin başında gıda ve tarımın geldiğine dikkat çekti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise dünya pazarında taleplerin karşılanması konusunda yerel yönetimin konumuna değindi.

Konuşmaların ardından Uluslararası Tohum Federasyonu Eski Genel Sekreteri Marcel Bruins katılımcılara Küresel Açlığın Azaltılması konusunda sunum yaptı.


Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve gıda sektörü temsilcilerinin katıldığı açılış töreninin ardından alım heyetiyle birlikte Bursa Food Point Ur-Ge projesinin stantları gezildi.