Tarih: 18.12.2017 10:56

MEMLEKET MESELESİNDE ?KUDÜS´ KONUŞULDU

Facebook Twitter Linked-in

Yıldırım Belediyesi 2017-2018 Kültür Sanat Sezonu´nda birbirinden önemli konukları ilçe sakinleriyle buluşturmaya devam ediyor?

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından organize edilen ?Memleket Meselesi´ programında, Kudüs´te yaşananların dünü ve bugünü konuşuldu. 

Barış Manço Kültür Merkezi´nde, usta gazeteci Hikmet Genç´in moderatörlüğünde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, gazeteci Halime Kökçe ve Türk Tarihi konusunda uzman Prof. Dr. Mehmet Çelik, Kudüs´te yaşananların tarihi ve siyasi süreçlerini, ülke olarak yapılması gerekenleri derin analizlerle ortaya koyarak Yıldırımlılarla paylaştı.

EDEBALİ: KUDÜS BİRLİK VE BERABERLİĞİN SEMBOLÜDÜR

Programa katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Kudüs´ün birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyleyerek, Amerika Birleşik Devletleri´nin aldığı kararın Müslümanlar için asla kabul edilebilecek bir durum olmadığını vurguladı.

Yıldırımlıların yoğun ilgi gösterdiği programda konuşmacılardan Halime Kökçe İslam´ın hoşgörü dini olduğuna değindi.

Prof. Dr. Mehmet Çelik ise Kudüs ?ün tarihi yönlerini kendine has üslubuyla aktardığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ümmetin lideri olduğu vurgusunu yaptı.

RECEP


/kanal16haber.com/2017-12/18/110651321b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —