Tarih: 21.11.2017 14:54

SAHTE KİMLİK VE EHLİYETLE DOLANDIRDI

Facebook Twitter Linked-in

Bursa´da yolda bulduğu kimlik ve ehliyetle gümrükten araç çıkarma vaadiyle 8 kişiden para alan dolandırıcı, yakayı ele verdi.

1 ay önce İ.Z.´ye kendisini M.C. olarak tanıtıp güven kazandıktan sonra icradan ucuz fiyata kamyonet alma bahanesiyle 12 bin 500 lira alan dolandırıcı ortalıktan kayboldu.

İ.Z.´nin şikayeti üzerine harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarından şahsın 7 ayrı suçtan sabıkalı cezaevi firarisi M.T. olduğunu tespit etti.

Zanlıyı takibe alan ekipler M.T.´yi araç kiraladığı sırada yakaladı.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler M.T.´nin yine gümrükten ucuz araç çıkaracağını belirterek E.A. isimli şahıstan 12 bin 500, F.K. isimli şahıstan ise 4 bin 500 lira para aldığı, karşılığında yaptığı senetlere de A.D. ve S.S. isimli kişilerin kimlik bilgilerini vererek imza attığı belirlendi.

Zanlının alınan ifadesinde A.D. ve S.S. isimli kişileri tanımadığı, bu şahıslara ait kimlik ve sürücü belgelerini yolda bulup üzerilerine kendi fotoğrafını yapıştırdığını belirtti.

Cezaevi firarisi ve 7 ayrı suçtan aranmasının olduğu belirlenen dolandırıcı, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

 


/kanal16haber.com/2017-11/21/145906688b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —