Tarih: 07.10.2015 15:28

Şehit annesi Mekke´de hayatını kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

 

1996 yılında Mardin Nusaybin´de çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Bayram Göktaş´ın babası Mustafa Göktaş ve annesi Nazmiye Göktaş 3 Eylül´de, Niğde Müftülüğü önünden Hac farizasını yerine getirmek için uğurlanmıştı. Hac farizasını yerine getirirken yolun karşısına geçmek isteyen şehit annesi Nazmiye Göktaş´a otomobil çarptı. 17 gün Mekke´de Kral Faht Hastanesi yoğun bakımında tedavi gören Nazmiye Göktaş, dün hayatını kaybetti. Şehit Er Bayram Göktaş´ın annesi Nazmiye Göktaş´ın cenazesi Mekke´de defnedilirken Niğde´de de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Öğle namazına müteakip Dışarı Camii´nden kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası, Göktaş´ı Hac´a uğurlarken yanında bulunan Niğde İli Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, şehit annesi Nazmiye Göktaş´ın ´şehit annelerimize selam söyle gidip dönememek var´ dediğini söyledi.

Cenaze namazı sonrası duygularını dile getiren Başkan Demir, "Evladını şehit veren ve nurlanmış bir şehidimizin annesi olan Nazmiye Teyzemi giderken otobüse bindirdim ve şu kelimeyi kullandı ´Ömer´im biz gidiyoruz sizler buradasınız Allah´ım tüm Müslümanlara bu duyguyu yaşatsın ama yaşımız geçti. Bizim de kısmetimiz bu güneymiş Allah´ım her Müslüman kuluna bunu nasip etsin´ dedi ve ´göremediğimiz arkadaşlarımıza şehit annelerimize selam söyle gidip dönememek var´ demişti. Bu sözlerine çok duygulanmıştım ancak bu çok üzücü haberi aldık. Değerli şehit annemizin cenazesi kutsal topraklara defnedilmiştir. Tüm şehit ailelerimiz adına geride kalan değerli şehit babamıza ve evlatlarına Allah´ım sabırlar versin. Mekanı cennet olsun? dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —