KONGRE SÜRECİ VE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

BÜLENT ARINÇ DEMİRTAŞ’A SERT ÇIKTI ”SEN KİMSİN”

KONGRE SÜRECİ VE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
SİYASET 9.01.2015 19:09:52 0

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 10 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan Ak parti İl Kongresine katılmak üzere Bursa’ya geldi. Cuma namazının ardından vatandaşlarla selamlaşan Arınç, Bursa İl Binasında basın mensuplarıyla buluştu. Ak parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları ve partililerin katıldığı toplantıda kongre süreci hakkında bilgi veren Bülent Arınç, Cemalettin Torun ile yola devam etme kararı almalarını ilginç sözlerle açıkladı.

 

Bülent Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun rahatsızlığı sebebiyle kongreye katılıp katılamayacağı yönündeki soruları da cevaplayarak, “Sayın Davutoğlu son günlerde yoğun bir tempo ile çalışıyor. O yüzden bir süredir şiddetli öksürük ve solunum sıkıntısı var. Doktorlarının izin vermesi durumunda Bursa’mızdaki kongreye katılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Toplantıda Basın mensuplarından soruda alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın söylediği iddia edilen “Barajı aşamazsak Türkiye karışır” cümlelerini yorumladı. Arınç, Demirtaş’a “Sen kimsin” diye seslendi.