Tarih: 28.07.2011 13:10

11 AYIN SULTANI RAMAZAN GELİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Tüm İslam Alemi?nin özlemle beklediği Ramazan Ayı?na sayılı günler kaldı. Oruç tutmanın yanı sıra günahlardan arındıran, sosyal dayanışmayı artıran ve içinde bulundurduğu Kadir Gecesi?yle manevi değerlerin yükselmesini sağlayan Ramazan Ayı bu yıl 31 Temmuz Pazar günü kılınacak ilk teravih namazıyla başlamış olacak


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan dolayısıyla il müftülüklerine gönderdiği genelgeyle Ramazan ayında teravih namazlarının ta`dili erkana uyularak kıldırılmasını istedi. 

Genelgede, müftü, vaiz ve din görevlilerinin Ramazan ayı boyunca hastane, hapishane, çocuk ıslahevi ve çocuk yuvası gibi yerleri ziyaret etmeleri ve maddi durumu iyi olan vatandaşların gösterişli iftar davetleri vermek yerine, halkla bütünleşmeyi sağlayan, ihtiyaç sahiplerinin iştirak ettiği iftarlara yönelmeleri yönünde öncülük yapılması tavsiyesinde bulunuldu.

 

Kuran-ı Kerim`in indirilmeye başlandığı ay olduğu için en kutsal ay olarak da kabul edilen Ramazan`da İnegöl ilk iftarını 1 ağustos saat 20:26?da açacak

 

İlk teravih namazı için ezan 22:01?de okunacak.

 

Kadir gecesi 26 Ağustos`a denk gelen Ramazan ayında 29 Ağustos Pazartesi son oruç tutulacak. 30 Ağustos Salı günü ise Ramazan Bayramı başlayacak.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —