13 yaş altına yasak geliyor

Türkiye, çocukların sosyal medya kullanımını güvence altına almak için 13 yaş altına kısıtlama getirmeyi planlıyor.

GÜNDEM 28.11.2024 10:13:00 0
13 yaş altına yasak geliyor

Çocuklar Sosyal Medya Tehlikesinden Korunacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların sosyal medya ve akıllı telefon kullanımına yönelik yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Özellikle 13 yaş altındaki çocukların sosyal medya platformlarına erişimine sınırlama getirilmesi planlanıyor.

 

13 Yaş Altına Sosyal Medya Kısıtlaması Gündemde

BTK Başkan Yardımcısı Abdulkerim Gün, çocukların çevrim içi tehlikelerden korunması amacıyla yeni adımlar attıklarını belirtti. Bu düzenleme ile 13 yaş altındaki çocukların sosyal medya platformlarına erişiminin engellenmesi hedefleniyor. Türkiye’de hayata geçirilmesi planlanan bu adımın, dijital dünyada karşılaşılan tehditleri en aza indirmesi bekleniyor.

Sosyal medyanın olumsuz etkilerinin çocukların ruh sağlığı ve gelişimi üzerindeki zararlı etkilerine dikkat çeken yetkililer, bu düzenlemeyi ebeveynler ve çocuklar için kritik bir adım olarak değerlendiriyor.

 

Ebeveyn Kontrolü Artacak

Yeni düzenleme, ailelere çocuklarının çevrim içi faaliyetlerini daha kolay takip edebilme imkânı sunmayı amaçlıyor. Ebeveyn izni olmadan çocukların sosyal medyada hesap açmasının önüne geçilmesi, bu çalışmanın temel hedefleri arasında yer alıyor. Yetkililer, çocukların güvenli bir dijital ortamda büyümelerinin sağlanması için bu tür tedbirlerin önemli olduğunu ifade ediyor.

 

Erdoğan: “Sosyal Medya Gençleri Zehirliyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyanın özellikle gençler üzerindeki zararlı etkilerine vurgu yaptı. Erdoğan,Sosyal medyanın, birtakım oyun platformlarının gençlerimizi nasıl zehirlediğine şahit oluyoruz. Sapkın akınların özendirilmesine de aracılık ediyor. Sinsice yerleştirilmiş LGBT propagandasına maruz kalıyor. Irkçılık da körükleniyor." açıklamasında bulunmuştu.

Bu düzenlemelerle sosyal medya kullanımının çocuklar ve gençler için daha güvenli bir hale getirilmesi ve ailelerin dijital güvenlik konusunda desteklenmesi hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Venezuela Savunma Bakanı Lopez: ABD’nin saldırısında 47 asker öldü

Karne sevincine Başkan Erkan Aydın ortak oldu

Vali Gül, öldürülen Atlas'ın ailesini ziyaret etti

Bakan Tekin: Şimdi bambaşka bir Türkiye'de yaşıyoruz

Bakan Mehmet Fatih Kacır: 13 ilde 16 yeni sanayi yatırım alanı oluşturduk

Bakan Güler Hava Kuvvetleri toplantısına katıldı

AK Parti kulislerinden sızan 6 kritik seçim hamlesi

Atlas Çağlayan'ı hayattan koparan 15 yaşındaki katilin ifadesi ortaya çıktı

Kuryeler 3 gün kontak kapatacak: Zamları beğenmediler

Bursa'da karne günü liseliler birbirine girdi o anlar kamerada

Nilüfer'de pazarlar için güç birliği

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

Kız kardeşini öldürüp, annesini yaralayan kişi intihar etti

Bursa'da çay ocağında yangın çıktı

İran'da protestolarda ölü sayısı 3 bini aştı

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Yükleniyor