14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, İnegöl Belediyesi ile İnegöl Ziraat Odası iş birliğinde düzenlenen programla kutlandı. Belediye Başkanı Alper Taban, yeni ürün üretimine önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

GÜNDEM 14.05.2022 16:29:00 0
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun (IFAP) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs tarihi, 1984 yılından beri her yıl Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanıyor. Bugün tüm dünyada olduğu gibi şehrimizde de Çiftçilerin Günü düzenlenen programla kutlandı. Sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda iyi bir tarım şehri de olan İnegöl’de, Çiftçiler Günü İnegöl Belediyesi ve İnegöl Ziraat Odası iş birliğinde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

“BİZ ÇİFTÇİ BİR MİLLETİZ”

Bugün 11.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, ardından Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Çelik, “Dünya Çiftçiler Günü 1984 yılından bu yana kutlanmakta. Tarihi anlamda 14 Mayıs 1946 Uluslararası Tarım Üreticileri kuruluş yılıdır. Türkiye Ziraat Odaları Birliği de 1957. Bizler çiftçi bir milletiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Bu milletin bir eli kılıçta bir eli sabanda olmasaydı bu coğrafyada olmazdık’ demişti. Çok doğru bir söz. İnegöl tarlasından sofraya kadar giden bu yolda elinin değdiği her şeye değer katan çiftçilerimizin 14 Mayıs Çiftçiler gününü kutluyorum” dedi.

İNSANLIK VAR OLDUKÇA ÜRETİM VE TÜKETİM DEVAM EDECEK

İnegöl İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren ise insanlığın var olduğu sürece üretimin ve tüketimin devam edeceğini kaydederek; “Toprağımızı işleyerek bütün vatandaşlarımızı besleyen çiftçilerimiz Çiftçiler Günü kutlu olsun. İnsan var olduğu müddetçe üretecek ve tüketecek. Belki toplumumuzda birçok kişinin görmediği, bilmediği, sadece sofrasında gördüğü gıda ürünlerini ne şekilde üretildiğini maalesef çoğu insanımız bilmiyor. Biz sektörün paydaşı olarak bu çiftçilerimiz her zaman yanında durmaya çalışıyoruz. Bakanlığımızın, devletimizin programları, destekleri çerçevesinde çiftçilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Onlara destek olmaya çalışıyoruz. Tekrardan çiftçilerimiz Çiftçiler Günü kutlu olsun” diye konuştu.

 

“EL BİRLİĞİ İLE ÇABALAMAK ZORUNDAYIZ”

Törende son konuşmayı Belediye Başkanı Alper Taban yaptı. İnegöl’ün hem sanayi hem tarımı aynı anda yapabilen ende şehirlerden olduğuna dikkat çeken Başkan Taban, “Şehrimiz bir tarafta sanayisi, bir tarafta tarım arazileri, orman arazileri ve bereketli topraklarıyla üretiyor. Bu alanda iyi noktaya gelmek istiyorsak, tüm paydaşların bu alanda kendi yetiştirmeye, geliştirmeye devam etmesi lazım. Bizde çiftçilerimizin gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Gerek Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle, el birliğiyle kafa kafaya vererek Allah’ın izniyle iyi bir noktaya gelmesi için çabalamak zorundayız” dedi.

“YENİLİK ARAYIŞLARINI SÜRDÜRMELİYİZ”

Göreve gelmelerinin ardından İnegöl’de depolama alanı eksikliği olduğunu gördüklerini kaydeden Başkan Taban, “El birliği ile kooperatifimiz bünyesinde soğuk hava tesisi kurduk. Beraberinde çiftçimizin gelişmesini istiyoruz. Yeni ürün konusunda mutlaka denemek zorundayız. Toprak tahlilleri yapmaya çalışıyoruz. İsteyen, dileyen çiftçilerimize o toprakta en iyi ne yetişirse onu deneyimletelim istiyoruz. Tekke köyümüzde önder çiftçilerimize ekinezya fide desteği vermiştik. Ekimini de gerçekleştirdik hasadını da yaptık. Kendi ifadesiyle 1’e 6 oranında kazanç sağladığını ifade ediyor. Evet cebimizdekiler zaten bizde. Onlar heybemizde. Ama bugüne dair daha yeni şeyler söylememiz gerekiyor. Bundan sonrası için de yeni bir açılım yakalamamız gerekiyor. Bunun için gayret edeceğiz el birliği ile. İnegöl Belediyesi olarak taş toplama aracı aldık. Taşlı arazilerin temizlenerek daha fazla verim elde edilmesine katkı sağladı. Bir koyun yıkama havuzu aldık, orada çiftçimize bir katkı sağlandı. Salça makinesi, ceviz soyma makinesi başkaca desteklerle çiftçimizin yanında olmaya çalıştık. Bugün de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle bir aradayız. Ben tüm çiftçilerimize sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir hayat temenni ediyorum. Burada bulunan tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah birlik ve beraberlikle bunu daha güzel noktaya getirmiş olacağız” diye konuştu.

Suriye yönetimi ile SDG heyeti arasında Şam'da yeni bir görüşme yapıldı

Başkan Bozbey gençlerle buluştu

Bursa'da lodos bugün de etkisini sürdürüyor

Yunanistan'da kriz! Havaalanları kapatıldı: Uçaklar Türkiye'ye yönlendirildi

Özcan Alper, “Erken Kış” ile Nilüfer’de seyirciyle buluştu

Ali Mahir Başarır’dan Osmangazi’ye tam not

Ak Parti'den Maduro'nun kaçırılmasına sert tepki!

Büyükşehir üreticiye nefes oluyor

Bursa'da dere yatağına düşen kişi öldü

Bursa Business School 2025’te Türkiye’nin stratejik buluşma noktası oldu

Abdulkadir Uraloğlu: Kara yollarında 58 bin 246 levha kaldırıldı

Başkan Özdemir: Nilüfer’i tiyatronun kalbi yapacağız

Arabesk’in efsanesi Ferdi Tayfur vefatının 1. yılında anıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazartesi günü Trump ile görüşeceğim

Bursa’da çocuklar karın keyfini çıkardı

Bursa’nın kayıp milletvekilleri ve siyasetçileri

Başkan Erkan Aydın'dan Yağız Efe'ye destek çağrısı!

Osmangazi'den buzlanmaya karşı yoğun önlem

ABD Başkanı Trump'tan İran'a tehdit!

BTSO’nun UR-GE Gücü Bursa’yı Küresel Pazarlara Taşıyor

Başkan Erkan Aydın'dan Bursaspor'a güçlü destek!

Yalova'da Deaş operasyonu: 26 tutuklama

Bursa’da buzlanma kazaya neden oldu: 4 yaralı

Büyükşehir patili dostların yanında

Valilik açıkladı: Bursa'da yarın okullar tatil!

Bursa Emniyeti’nden yılbaşı için önemli iletişim listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Ekonomide olumlu sonuçları görüyoruz

Cevdet Yılmaz: 2026'da programımızı kararlılıkla uygulayacağız

Başkan Erkan Aydın yılın son nikahını kıydı

Devlet Bahçeli: DEAŞ'ın kanlı provokasyonları dikkatle takip edilmeli

Yükleniyor