15 Şubat'ta yüz yüze eğitim başlayacak mı? Bilim Kurulu'ndan açıklama!

Koronavirüs salgını kapsamında uzun bir süredir öğrenciler eğitimlerine online olarak devam ediyordu. Vaka sayılarının ciddi bir şekilde düşmesiyle birlikte, milyonlarca veli ve öğrenci, yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını me

EĞİTİM 28.01.2021 00:09:00 0
15 Şubat

Konuyla ilgili Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü'den flaş bir açıklama geldi. Özlü, yapmış olduğu açıklamasında 15 Şubat'ta yüz yüze eğitimle ilgili değerlendirmelerini aktardı. Merak edilen detaylar haberimizde

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ''10 ya da 15 öğrencinin olduğu sınıflarla 50 kişilik sınıfları aynı görmemek lazım. Bu da önemli bir şey bulaştırma açısından. Okul bazlı, kent bazlı değerlendirilmesi gerekir. Ulusal karar yerine bölgesel bazlı, okul bazlı, hatta fizibilite yapılabilir'' dedi.

NTV canlı yayınında önemli açıklamalar kaydeden Özlü konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi:

"Önce şunu söylemek isterim. Ben bir hekimim, okulların açılmasıyla ilgili riskleri söyleyeceğim. Ama bunlar okullar açılmasın, geç açılsın anlamına gelmez. Ben tehlikeyi dile getirmek zorundayım, bu benim sorumluluğum. Ben bu riskleri, olasılıkları konuşurum ama karar verici değilim. Karar verici Milli Eğitim Bakanlığı.

Ben burada sözü söylerken kendimi eğer frenlersem denge iyi kurulamaz. Sağlık açısından risk nedir; dile getireceğim. Kamu yönetimi tüm tarafları dinleyecek ve kendisi bir karar verecektir.

 

Okullarla ilgili dünyadaki durum her ülkede aynı değil. Bazı değerler söz ediliyor ama bunlar aynı değil. Bazı okullar, bazı kültürler, yaşam farklılıkları var. Okulların açılmasının salgının yayılmasında katkısı olmadığı gösterildi. Okul içinde enfeksiyon görüldü ama yaygın bir bulaş rapor edilmedi. Okuldan da bulaş olduğu yönünde kanıtlar yok.

Okullar öncelikli olarak kapatılması gereken yerler olarak görülmüyor. Veya açılması için de öncelikli olarak söylenebilir.

İsrail'de örneğin, okullarda ciddi enfeksiyon riski artışı görülüyor. Bizdeki durum nasıl? Bunu destekleyecek veri yok. Ama dünyada bu konudaki çalışmaları ben de okumuştum"

ÖĞRETMENLER AŞI OLMALI

Öğretmenlerin aşı olduktan sonra riskin kalkacağına dair herhangi bir durumun olmadığını ifade eden Özlü "Bu yapılan sıralamanın da kendine göre bir mantığı var. Ama şunu söyleyemeyiz. Öğretmenler aşı olursa okullarda risk biter diye bir şey yok. Ama şöyle düşünmeyelim. Öğretmenleri aşıladık, artık risk olmaz gibi bir düşünce yanlış" dedi.

15 ŞUBAT'TA OKULLAR AÇILMALI MI?

15 Şubat tarihinde okulların açılışına dair son sözlerini söyleyen Özlü, açıklamasında son olarak şunları kaydetti:

"Benim 31 Ağustos ile ilgili çekincelerim vardı. Maalesef bu çekinceler ilerleyen dönemde tekrar kapanmaya gidecek şekilde doğrulanmış oldu. Umarım bu dönemde bu adımlar atılacaksa tedbirli, kademeli ve acele edilmeden atılır. Çünkü dünyada salgın durmadı. Bakın ben dördüncüsünü de söyleyeyim.

Biz okulları kapattığımızda, Türkiye'deki vaka sayısı şimdiki vaka sayısından daha düşüktü. Biz o dönemde okulları kapattık. Türkiye'deki vaka sayısı da azalmış değil. Dünyadaki vaka sayısı da çok daha fazla. Salgın azalmadı, hız kesmedi.

Ben açılmasın demem, diyemem. Ben de öğrencilerimi özledim. Bir an önce okulların açılmasını istiyorum"

Bakan Çiftçi’den kapsamlı güvenlik açıklaması

Kestel’de TIR kazası sonrası kaçış

İstanbul’da şiddetli yağmur uçuşları vurdu

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Pakistan’da kritik temaslar

Bakan Uraloğlu: Türk MCC 36 ülkeye hizmet veriyor

Mircea Lucescu hastaneye kaldırıldı

Bursa’da kaçak silah atölyesine baskın

Osmangazi’de 40 bin tohum dağıtıldı

Nilüfer Belediyespor yarı final umutlarını Bursa’ya taşıdı

Nilüfer’den istihdama dijital köprü

Bursa’da yardım eli kazayla sonuçlandı

Bursa Büyükşehir yenilgiye rağmen yarı finalde

Timsah'dan zirve yarışında kayıp!

Bursa'da 2 aracın karıştığı kazada 4’ü çocuk 9 kişi yaralandı

Vincenzo Montella toplanan puanda Fatih Terim ve Şenol Güneş'i geride bıraktı

Bursa’da sahte avukat tuzağı: Göçmenleri dolandırdı

Bursa’da tavuk döner faciası: 25 kişi zehirlendi

Bursa'da bir anlık dalgınlık kazayı getirdi

Bursa’nın Fethi minyatürlerle canlandı

Bursa'da yan bakma tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Devlet Bahçeli: Yönter’in istifası küskünlük değil

Nilüfer'de Dünya Şiir Onur Ödülü Nisa Leyla’ya verildi

Osmangazi Belediyesi çöp eve müdahale etti

Bursa'da oltalı hırsız camilerde mikrofonları çaldı

Bursa’da arıcılık Büyükşehir’le canlandı

Bursa’da fenalaşan şoför panik yaşattı

Timsah’da tek hedef 3 puan!

Bursa’da felsefe söyleşisine yoğun ilgi

Otobüste şaşkına çeviren kavga: Şoför araya girince ısırıldı

Bursa’da tehlikeli şerit değişimi kazaya yol açtı

Yükleniyor

loading