1 milyon çocuk sporla buluştu

Bursa’nın olimpiyatlara aday sporcu sayısını arttırmak, sporla ilgili geleceği şekillendirmek ve sorunlara ortak akılla çözümler sunmak amacıyla online olarak düzenlenen “Bursa’da spor ve egzersiz Çalıştayı” başladı.

SPOR 21.01.2021 13:20:00 0
1 milyon çocuk sporla buluştu

 Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bursa’da spor ve egzersiz Çalıştayı”na katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni neslin daha sağlıklı ve sporcu olarak yetişmesi noktasında önemli adımlar attıklarını belirterek, son 4 yılda okul sporları etkinlikleriyle 1 milyona yakın çocuğu sporla buluşturduklarını söyledi.

Alanında uzman akademisyenlerin sunumlarıyla iki gün sürecek çalıştayın açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günümüz dünyasında teknolojinin sunduğu imkânlar sebebiyle insanlarda hareketliliğin her gün biraz daha azaldığını belirterek, sağlıklı bir yaşam için sporun önemine değindi. Büyükşehir Belediyesi olarak, daha sağlıklı ve sporcu bir nesil yetişmesi noktasında önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Aktaş, “Ülkemizin genç nüfusu en yoğun şehirlerinden biri olan Bursa’mızda sporu yaygınlaştırmak, 7’den 70’e herkesin spor aktiviteleriyle ilgilenmesini sağlamak amacıyla tesislerimizin sayısını artırıyoruz. Aynı zamanda bu tesislerimizin Türk sporunun gelişimine katkı sağlayacak şekilde işlevsellik kazandırılmasına gayret ediyoruz.  Büyükşehir Belediyespor’umuz bünyesinde faaliyet gösteren takımlarımızın ulusal ve uluslararası başarıları, sporu tabana yayma ve altyapıyı güçlendirme çalışmalarımızda doğru hamleler yaptığımızın işaretidir” dedi.

1 milyon çocuğa spor

Büyükşehir Belediyesi olarak 120’ye yakın spor tesisini Bursa’ya kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, belediyespor kulübünün bugün 25 spor kompleksinde
21 farklı branşta çalışmalarını gerçekleştirdiğini vurguladı. Yüzmeden güreşe, atletizmden tenise, atıcılıktan voleybola, basketboldan karateye kadar birçok branşta 51.706 lisanslı sporcu, 1642 aktif lisanslı sporcu ve 122 milli sporcularının bulunduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Bunların yanında okul sporları etkinliklerimizle, çocuklarımızı spor etkinlikleriyle kaynaştırıyoruz. BOSE kapsamında son 4 yılda 1 milyona yakın çocuğumuzu spor etkinlikleri ile buluşturduk. Gençlerimizin, teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere zararlı alışkanlıklardan uzak kalması, zamanlarını daha sağlıklı etkinliklerde değerlendirmeleri için sürekli farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza özel BUSMEK kursları, bilim teknoloji merkezi bünyesindeki atölye çalışmaları bu çalışmalarımızdan bazılarıdır. Çocuklarımızı doğa ile daha çok buluşturan gençlik kamplarımız da bu projelerden biri. Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından her yıl düzenli olarak yapılmakta olan yaz ve kış spor okulları da sağlıklı ve sporcu nesiller yetiştirilmesi ve çocuklarımızın spora yönlendirilmesi noktasında önemli bir boşluğu doldurmaktadır” diye konuştu.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bakan Gürlek’ten sosyal medya düzenlemesi açıklaması

İran’dan kritik NOTAM kararı

Başkan Erol: Kapı kapı, gönül gönül çalışıyoruz

Özel okullara fahiş fiyat soruşturması: 19 kurum incelemede

Bursaspor PFDK’ya sevk edildi

İnegöl Belediyesi yanlış algı oluşturan paylaşımlara karşı hukuki süreç başlattı

Nilüfer’de anneler için “Anne Taksi” uygulaması büyük ilgi gördü

BTSO Meclisi Bursa Business School’da toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan coşkusunu ve milli değerleri vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 kazası bizi derinden üzdü

Burhanettin Duran: Afrika Boynuzu’nun güvenliği bizim için öncelik

Görele’de taciz skandalında yeni gelişme

Bursaspor’a taraftarlardan 300 milyon TL’lik destek

Ramazan akşamları Osmangazi’de bayram havası

Büyükşehir'den kırsal üretime kovan desteği

Bursa’da 20 milyonluk sahte soygun planı çöktü

Bursa’da hafriyat kamyonu trafiği hiçe saydı

Bursa Büyükşehir’den Filibe’de gönül sofrası

Balıkesir'de F-16 düştü: Şehidimiz var!

Başkan Taban’a sürpriz doğum günü kutlaması

Beyaz Saray’dan İran mesajı: “Trump ölümcül güç kullanmaya hazır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimsenin bir avuç toprağında gözümüz yok”

Bursa Emniyeti’nden arananlara ve uyuşturucuya darbe

Bursa'da kafede büyük kavga: 100 bin liralık hasar

Karacabey’de milyonluk yarış atları sular altında

Başkan Yılmaz'dan Şehit Ailesine iftar ziyareti

Nilüfer Belediyesi’nden Podyumpark’a kira tespit davası

2Saz 1Ses konserinde ustalara saygı

Osmangazi’den Uludağ eteklerinde iftar buluşması

Bursa’da parkta bıçaklı kavga: 1 yaralı

Yükleniyor