2020 yılında aldığı otomobiline, 2019 tarihli ceza kesilen avukat, dava açtı

BURSA’lı avukat Özgür Atabay’ın (41) 2020 yılında yurt dışından satın alıp getirdiği otomobiline, 2019 yılına ait ceza geldi.

ASAYİŞ 26.01.2021 12:24:00 0
2020 yılında aldığı otomobiline, 2019 tarihli ceza kesilen avukat, dava açtı

 İstanbul'daki 15 Şehitler Köprüsü'nden kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle ceza yazılan Atabay, meslektaşı Anıl Okan Şen aracılığıyla dava açtı. Avukat Şen, "Böyle şeyler yaşayan insanlara sürekli yardımcı olurken kendisinin de aynı şeyi yaşaması onu güldürdü” dedi.

Bursa Barosu avukatlarından Özgür Atabay, 2020 yılında yurt dışından lüks bir otomobil satın alıp, Türkiye’ye getirdi. Atabay, geçen cumartesi günü gelen tebligatta otomobiline ceza yazıldığını gördü. 10 Kasım 2019'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle 52 TL 50 kuruş ceza kesildiğini gören Atabay, durumu meslektaşı Anıl Okan Şen'de anlattı. 2 avukat arkadaş, adliyeye giderek, dava açtı.

'KOMİK BİR ANI OLARAK KALACAK ARAMIZDA'

Atabay’ın avukatı Şen, müvekkilinin satın aldığı otomobilin ilk tescil tarihi ile ceza tutanağındaki tarih arasında fark olduğunu söyledi. Şen, “Kaçak geçişle ilgili müvekkilime bir idari işlem yapılmış. Cumartesi günü arayıp, 10 Kasım 2019 tarihinde aracıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçtiğini söyledi. Ben de gayet olağan karşılayıp, bunun normal olduğunu bazen HGS sistemlerinin para çekmediğini söyledim. Bunun üzerine bana aracı ne zaman aldığını hatırlayıp hatırlamadığımı sordu. Bu soru üzerine aracı 2020 yılında aldığımızı hatırladım. Ruhsatı kontrol ettik. Aracın ilk tescil tarihi 25 Ağustos 2020. Araç yurt dışından getirildi ve daha önce hiç kimse tarafından kullanılmadı. Tutanak ve ruhsatı karşılaştırdığımızda böyle bir idari yaptırım uygulanmasının mümkün olmayacağından emin olduk ve sulh ceza mahkemesine gerekli itirazlarımızı yaptık. Tutanakta ödememiz gereken 10 lira 50 kuruş geçiş ücreti ile 42 lira da idari para cezası ekleyip toplamda 52 lira 50 kuruşluk bir ödeme tarafımıza tebliğ edildi. Davamızı açtık, sunduğumuz evraklarla haklılığımız ortada sonucunu tahmin ediyoruz. Fakat burada ödenecek ceza miktarları önemli değil. Müvekkilim de avukat ve bu olayı duyduğunda çok güldü. Böyle şeyler yaşayan insanlara sürekli yardımcı olurken kendisinin de aynı şeyi yaşaması onu güldürdü. Komik bir anı olarak kalacak aramızda” diye konuştu.

 

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Bursa sürdürülebilirlikte Türkiye’ye öncü

TCMB'den 150 baz puan indirim!

İmralı ziyareti sonrası ‘Terörsüz Türkiye’ planı şekilleniyor

İnegöl’de 21 yıl hükümlü firari ormanda yakalandı

Yıldırımlı karateciler Avrupa’da zirvede

Yıldırım'dan Aşık Reyhani'ye vefa

Güllü’nün ölümünde kritik görüntüler ortaya çıktı!

Bursa Business School’da ‘Veri’den değer üretme eğitimi

Howard Becker Nilüfer’de ele alındı

Osmangazi’den şiir atölyesi

Pendik'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Yasa dışı bahsi bitirin

Yılların ihmali: Sokak hayvanları

Nilüfer’de Toprak Ana Günü kutlandı

Yükleniyor