2025 yılı hac ön kayıtları bugün sona eriyor

Hac ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyenlerin 2025 yılı ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün sona eriyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

2025 yılı hac ön kayıtları bugün sona eriyor
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 16.09.2024 16:48:00 0

2025 yılı hac ibadeti için başvuru sürecinde sona yaklaşıldı. Hacı adayları için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün sona erecek. Başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Hacı adaylarının ön kayıt işlemleri için 750 TL’lik kayıt ücreti, anlaşmalı bankalar aracılığıyla yatırılacak. Engelli, hasta ya da yaşlı olan adaylar, müracaatları sırasında hacca daha önce gitmemiş bir refakatçi kaydettirebilecek. Ayrıca, 0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenler, çocuklarının ön kayıtlarını yaptırabilecek. Bu yaş grubundaki çocuklar, ebeveynlerinin kura kat sayılarını etkilemeyecek.

Akrabalık bağı olmayanlar, en fazla 7 kişilik gruplar halinde başvuru yaparak tek bir kura numarası ile hacca gitme şansını elde edebilecekler. Akrabalık bağı olanlar ise, 7 kişilik sınırı aşsalar da tek bir kura numarası ile başvuru yapabilecek.

2025 yılı hac başvurusu süreci, bugünkü son tarih itibarıyla tamamlanacak. Tüm işlemler e-Devlet üzerinden yapılmaya devam ediyor.