2300 yıllık zindanda masal keyfi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından güncel sanat galerisi ve müzeye dönüştürülen 2300 yıllık Zindankapı, bu kez Evvel Zaman Masal Şenliği’ne ev sahipliği yaptı.

BURSA HABER 23.06.2022 12:59:00 0
2300 yıllık zindanda masal keyfi

Pandemiden etkilenen çocuklara moral vermek amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Evvel Zaman Masal Şenliği’nin ikincisi, tüm hızıyla devam ediyor. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Üyesi Doç. Dr. Evrim Ölçer Özünel danışmanlığında hazırlanan şenlikte 32 masal anlatıcısı, Türk Dünyası’nın seçkin 100 masalını Bursalılarla buluşturuyor. Şehrin 10 farklı noktasında düzenlenen şenliğe bu kez, 2300 yıllık Zindankapı ev sahipliği yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra güncel sanat galerisi ve müze olarak hizmet veren Zindankapı’nın bahçesinde düzenlenen şenliğe, çocuklar kadar yetişkinler de büyük ilgi gösterdi. İstanbul’dan gelen anlatıcı Mustafa Cem Alfar, ‘Bey mi yaman el mi yaman’ masalıyla, Bursalı anlatıcı Seher Kanber Bilgi de müzisyen Tahir Ayne eşliğinde ‘Farz-ı mahal’ adlı masalları dinleyiciyle paylaştı.

Yoğun ilgi mutlu ediyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da çocukların Zindankapı’daki masal keyfine eşlik ettik. Masalları çocuklarla birlikte dinleyen Başkan Aktaş, şenliğe gösterilen yoğun ilginin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi. Şehrin 10 ayrı noktasındaki masal buluşmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Çocukluğumuzda ‘Evvel zaman içinde kalbur saman içinde’ sözleri ile başlayan masalları hep dinledik ve her masal bittiğinde bir sonraki masalı hep merak ettik. Hem çocuklarımız için hem de çocukluğunu özleyenler için de bu etkinliğimiz güzel oldu. Ailelerin ve çocukların mutlu olduğunu görmek, bizleri ziyadesiyle sevindiriyor” dedi.

Erkan Aydın’dan Cuma ziyareti

Vatandaşı soyan restoranlar boykot edilsin

‘Terörsüz Türkiye’ raporuna ağır eleştiri

Bursa'da alevler yaşlı çiftin evini küle çevirdi

Bursa’da iki ilçede su kesintisi uyarısı

Ramazan’ın ilk cumasında Ulu Cami doldu taştı

Galatasaray'da seçim öncesi Başkan Özbek'ten net mesaj

Erdoğan’dan gençlere: “Gözlerinizin ışıltısı umut veriyor”

AK Parti Bursa’dan çarşı-pazar ziyareti

Bursa’da 17 Bin 225 konut için kura heyecanı

Mahsur kalan çocuğa kurye müdahalesi

Nilüfer Ramazan Sokağı kapılarını açtı

Terörsüz Türkiye sürecinde af tartışmasına net yanıt

Osmangazi’de Ramazan sofraları kuruldu

Bursa’da Ramazan sofraları binleri buluşturdu

Bursa’da polis ekiplerinden ilkokulda güvenlik dersi

Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon

Osmangazi’de trafikte yumruklu kavga

Karacabey’de sel alarmı: Yol kapandı

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’dan gençlere dönüşüm mesajı

Kararnamelerde 2 Bursa ayrıntısı

Cumhurbaşkanlığı kararıyla iki bakanlıkta görev değişimi

Yıldırım’a 1,5 milyarlık dev kültür merkezi müjdesi

Özel’den gençlere destek mesajı

Enerjide çeşitlilik ve kapsayıcılık vurgusu

Nilüfer’de hizmette vicdan vurgusu

Kuzey Marmara Otoyolu’nda tanker kazası

İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltında

Millet Mahallesi’ne kütüphane projesi

Bursa’da 38 milyonluk çek davasında kritik gelişme

Yükleniyor