Tarih: 13.04.2018 19:21

28 ŞUBAT DAVASINDA 21 SANIĞA MÜEBBET

Facebook Twitter Linked-in

TARİHE POSTMODERN DARBE OLARAK GEÇEN 28 ŞUBAT DÖNEMİNE İLİŞKİN DAVADA KARAR AÇIKLANDI. MAHKEME, 68 SANIĞA BERAAT VERİRKEN, İSMAİL HAKKI KARADAYI, ÇEVİK BİR VE ÇETİN DOĞAN´IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 21 SANIK HAKKINDA MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ. ANCAK MAHKEME, YAŞLARI VE SAĞLIK DURUMLARI DA DİKKATE ALINARAK HAKLARINDA YURT DIŞINA ÇIKMA YASAĞI VE İMZA KARŞILIĞINDA ADLİ KONTROL UYGULANMASI KARARINI VERDİ.

Etkisi bin yıl sürecek denilen 28 Şubat ´Postmodern darbe´ davasında karar verildi.

28 Şubat sürecine ilişkin aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir´in de aralarında bulunduğu 103 sanığın darbe suçundan yargılandığı dava Ankara 5.´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görüldü.

Son sözleri sorulan sanıklar beraatlarını talep ederken, mahkeme heyeti sanıklar hakkında oy birliğiyle alınan kararı açıkladı.

Buna göre, 68 sanığın haklarında yapılan yargılama sonucunda yüklenen suçu işlediği sabit olmaması nedeniyle beraatına karar verildi.

Ölüm nedeniyle 4 kişinin davası düşerken, İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve Çetin Doğan´ın da aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında müebbet hapis cezası verildi. Ancak mahkeme, yaşları, sağlık durumları da dikkate alınarak haklarında yurt dışına çıkma yasağı ve imza karşılığında adli kontrol uygulanması kararını verdi.

 


/kanal16haber.com/2018-4/13/192549348b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —