35 yıllık gölet kurudu

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde yaklaşık 35 yıl önce yapılan sulama göletindeki su kuraklıkla birlikte en dip seviyeyi gördü.

ÇEVRE 6.10.2021 16:28:00 0
35 yıllık gölet kurudu

Göksun ilçesinin Kamışçık Mahallesi’nde 35 yıl önce tarımsal sulama amaçlı olarak yapılan gölet neredeyse tamamen kurudu. On binlerce elma, ceviz ağacı ile tarım arazilerinin sulandığı gölet, adeta çöle dönerken; sadece gövde kısmına yakın bölümde su kaldı. Binlerce metreküp suyun kuraklığa ve sulamaya bağlı olarak yok olduğu göletin tabanında ise derin çatlaklar oluştu. Göletin kuruması sonucu ortaya çıkan arazi ise hayvanlara otlak haline geldi.

 


Mahalle sakinleri, ilkbahar aylarında tamamen dolan ve masmavi görüntüsü ile görenlerin dikkatini çeken göletin son halinin içler acısı olduğunu belirttiler.

 


Gölette su seviyesinin, son yılların en düşük seviyesine düştüğünü hatırlatan vatandaşlar, "Koca göletten geriye bir avuç su kaldı" diye konuştular.

 


Mahallenin rakımı nedeniyle ‘yayla’ olarak nitelendirildiğini vurgulayan vatandaşlar, “Bu gölet 35 sene önce yapıldı. Hemen her yıl bu dönemde su seviyesi düşer ama bu yıl çok farklı bir durumla karşılaştık. Bölgemize yeterli yağmur yağmadı. Kuraklık ve sıcak havanın da etkisiyle göletimiz bu hale geldi. Bizim buralar yüksek olduğu için yayla denilirdi. Ama sıcaklık arttı. Çukurova’dan bir farkımız kalmadı. Kuraklığın yanı sıra artan sıcaklıklar da tuzu biberi oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde bol yağmur ve kar yağar da göletimiz eski durumuna gelir" ifadelerini kullandılar.

 

 

Bursa'da en çok nereli yaşıyor? İşte o liste...

Bursa'da motosiklet sürücüsü 113 km hızla çarptı, arka camdan içeri girdi

Kuzey Marmara gişelerinde kaza: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli'ye 57 güllü tebrik

Erkan Aydın'dan Özgür Özel'e destek!

TÜİK açıkladı: Türkiye nüfusu 86 milyonu aştı

Osmangazi’ye bir kreş daha: Sayı 5’e yükseldi

İnegöl'de kontrolden çıkan otomobil yayalara çarptı

Yeşil-Beyazlılar deplasmanda berabere kaldı!

Başkan Gürkan, CHP’nin Nilüfer eylemlerini değerlendirdi

Megastar Tarkan'ın İstanbul konserlerinden aldığı ücret belli oldu!

Bursa Emniyeti 10 noktada huzur uygulaması gerçekleştirdi

Bursa'da dereye düşen adam kalp masajıyla kurtarıldı!

Nilüfer’de gece mekânlarına sıkı denetim

İnegöl'de su ısıtıcısı devrildi, 1,5 yaşındaki bebek yaralandı

Nilüfer’e konforlu ulaşım için yeni bulvar hamlesi

Bursa'da sel vurdu, sebze ateş pahası oldu!

Osmangazi’de depoda yangın paniği

İŞKUR haritayı güncelledi: En çok aranan meslekler ortaya çıktı!

Bursa trafiğinde kalp ısıtan an

Yeşil beyazlılar Isparta’ya kilitlendi: Hedef net: 3 puan!

Bursa'da yüksek hız ve hatalı dönüş kazayı getirdi!

Büyükşehir’den tarihe vefa

Bursa'da otobüsün arkasına tutunan çocuklar yürekleri ağza getirdi

Osmangazi Belediyesi’nden ramazan öncesi 136 mahalleye erzak desteği

Bursa’da kayıp genç kızdan sevindiren haber

Nilüfer’de “pırıl pırıl kent” hedefi konuşuldu

Bursa'da elektrik panosu alev aldı, ev küle döndü

Livanespor: “İddialar gerçeği yansıtmıyor”

Bursa Kuzey Çevre Otoyolu masaya yatırıldı

Yükleniyor