Tarih: 04.07.2024 13:08

3 Boyutlu sanat Bursa sokaklarında

Facebook Twitter Linked-in

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini geliştirmek ve sanatla buluşturmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ressamları, cadde ve meydanlarda modern bir kent imajı oluşturmak için 3 boyutlu sokak boyama sanatı çalışmaları gerçekleştiriyor.

Avrupa'da tebeşir gibi geçici boyalarla yapılan bu sanat türü, Bursa'da vatandaşların uzun süre keyifle fotoğraflar çekebilmesi için özel ve dayanıklı boyalarla uygulanıyor. Farklı bir açıdan bakıldığında adeta canlanan bu 3 boyutlu resimler, görenleri şaşırtıyor ve gülümsetiyor.

Gemlik sahilinde resmedilen dev 3D kılıç balığı, Mudanya sahilinde kanat çırpan 3D martı ve Tirilye sahilinde yüzen 3D balina büyük ilgi görüyor. Vatandaşlardan da yoğun ilgi ve takdir alan bu yeni sanat uygulamaları, önümüzdeki dönemde yaya hareketliliğinin yoğun olduğu diğer bölgelere de yaygınlaştırılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışmaları, kentin estetik değerini artırırken, aynı zamanda yerel sanatçıların da eserlerini halka sunma imkanı sağlıyor. 3 boyutlu sokak boyama sanatı çalışmaları, Bursa'yı ziyaret eden turistler için de ilgi çekici bir cazibe merkezi haline geliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —